De klassieke editor van WordPress weer gebruiken bij Vevida

Inhoudsopgave

De klassieke editor van WordPress weer gebruiken? Wil je voorlopig nog de oude editor gebruiken, dan kun je door middel van de plugin ‘classic editor’ de oude editor blijven gebruiken. Ga als volgt te werk.

Sinds WordPress 5.0 is de klassieke editor om berichten en pagina’s te maken, vervangen door de nieuwe visuele editor ‘Gutenberg’. Deze editor heeft veel voordelen, maar het kan jou moeite kosten om hieraan te wennen.

Het installeren in activeren van de plugin

Allereerst moet je natuurlijk de plugin opzoeken, installeren en activeren. Ga in WordPress naar plugins en klik op nieuwe plugin.

Type in het scherm dat opent in de zoekopdracht, classic editor

Klik vervolgens op nu installeren en wacht tot de plugin geinstalleerd is. Als deze geinstalleerd is, wordt de knop ‘Nu installeren’ vervangen door de knop ‘Activeren’, klik hierop, waarna de plugin klaar zal zijn voor gebruik

Het gebruik van de plugin

Na de installatie van de plugin kun je de plugin op drie manieren gebruiken.

1. je kunt via ‘instellingen→schrijven’, de oude editor als standaard instellen.

De klassieke editor wordt nu standaard geopend als er een bericht wordt geopend of gemaakt.

2. Bij het maken van een nieuw bericht klik je op nieuwe pagina (Classic), waarna direct de klassieke editor wordt geopend en je de pagina kunt maken.

3. Als een bestaand bericht is geopend, kun je vervolgens boven het bericht in de grijze balk klikken op bewerken (klassiek) / Edit (Classic). De klassieke editor wordt gestart om het bericht te bewerken.

H
Hugo is the author of this solution article.