Zelf je website maken is bijna kinderspel. Bij Vevida hebben we gratis tools waarmee je eenvoudig zelf een website bouwt. Onze populairste websitebouwer is WordPress. Eenvoud, veiligheid en gemak staan voorop. Bijkomend voordeel: een betere vindbaarheid in Google.

Stap 1: Een goede website maken begint bij een sterke domeinnaam

Wil je zelf een website maken? Voor een goede site en online succes heb je allereerst een ijzersterke domeinnaam nodig. Een goede domeinnaam:

  • Is kort en krachtig
  • Bevat een veelgebruikte zoekterm
  • Zegt iets over het product of de dienst

Check of je favoriete domeinnaam nog vrij is.

website maken na checken domeinnaam

Stap 2: Kies een websitebouwtool

Vevida heeft gratis tools waarmee jij een website kunt maken: WordPress, Zencart en Joomla. WordPress is veruit het populairst. Dat heeft vooral te maken met het gebruikersgemak waarmee je zelf een website bouwt. WordPress wordt dan ook standaard meegeleverd bij al onze hostingpakketten.

gratis tools wordpress joomla zencart

Stap 3: Bestel het beste hostingpakket (AVG proof)

Wil jij zelf een WordPress website maken dan heeft Vevida het ideale pakket voor jou. WordPress Hosting is inclusief gratis SSL, back-ups en ondersteuning door jouw eigen WordPress expert. Je voldoet hiermee meteen aan twee belangrijke eisen in de AVG.

Bovendien krijg je ondersteuning door jouw eigen WordPress expert. Heb je een vraag? Dan bel je hem gewoon even op. Nee, hij bouwt niet je website. Hij adviseert je wel bij technische kwesties.

WordPress Hosting WordPress website bouwen

Stap 4: AVG proof met back-ups en SSL

Natuurlijk ben jij al op de hoogte van de AVG/GDPR én weet je dat je als (aankomend) online ondernemer verplicht bent de veiligheid rond je website op orde te hebben. De bescherming van de persoonsgegevens van je klanten door middel van een SSL-certificaat (https in de meeste browsers in het groen) en een goede back-up van je e-mail en data zijn twee van de eisen in de AVG. Doe de SSL-test.

Meer weten over AVG en Vevida.

Stap 5: Download onze gratis handleiding WordPress

We kunnen je op deze pagina natuurlijk niet stap voor stap uitleggen hoe je zelf een website maakt. Daarom hebben wij een handleiding WordPress voor beginners geschreven en online gezet.

Download de gratis handleiding WordPress voor beginners.

Handleiding website maken met WordPress

Stap 6: Het installeren van WordPress (misschien doen wij dat wel)

Voor je begint met een WordPress website maken, moet je natuurlijk wel eerst WordPress installeren. Dat is een kwestie van 1 klik. Lees hiervoor onze gratis handleiding.

Kies je voor WordPress Hosting van Vevida dan installeren wij WordPress voor jou. Je kunt meteen met het bouwen van jouw website aan de slag.

WordPress Hosting

WordPress experts

Stap 7: Bekijk ook onze tutorials

Zelf je website maken is leuk, maar je kunt onbedoeld tegen vragen aanlopen waarop je het antwoord niet weet. Op ons YouTube-kanaal hebben we daarom enkele handige instructiefilmpjes over WordPress en SEO geplaatst. Met deze SEO-tips kun je jouw website maken en nog beter vindbaar maken in Google. Daarnaast verzorgen wij als ook trainingen. Kijk op vevida.academy.

Zelf een website maken met WordPress

Stap 8: Publiceer je website

Ben je klaar met je website maken? Proficiat. Je kunt nu je website publiceren en de wereld veroveren.

Heel veel online succes!

Als particulier een website maken

Maar je online aanwezigheid begint met een goede domeinnaam

Check of jouw favoriete domeinnaam nog beschikbaar is. Overweeg een van de honderden nieuwe extensies, zoals .amsterdam, .store en .online.

Waarom Vevida?

Kies je voor Vevida dan kies je voor zekerheid en onze uitstekende klantenservice.

Wij hebben een reden om ons best voor jou te doen. Want ben je niet tevreden, dan kun jij met je unieke domeinnaam gewoon naar een ander verhuizen. Wij zijn echter zó overtuigd van onze service dat we hier helemaal niet bang voor zijn.