Veilig en redundant datacenter

Vevida beschikt over een eigen afgesloten ruimte met racks voor onze servers in het datacenter Gyrocenter DC-2 in Amsterdam. Vevida is eigenaar van al zijn servers, is zelf verantwoordelijk voor het beheer daarvan en maakt hiervoor geen gebruik van externe bedrijven. Alleen ons eigen beheerpersoneel heeft 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar toegang tot deze ruimte. Vanuit dit datacentrum is er direct toegang tot de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX).

Het datacenter Gyrocenter DC-2 in Amsterdam beschikt over alle certificaten, zoals ISO 9001 en ISO 27001. Het biedt een combinatie van toptechnologie, connectiviteit, beveiliging, koeling en brandbestrijding. Hiermee is het een uiterst veilig en betrouwbaar datacenter. Een uitstekende locatie voor Vevida om uw websites en bedrijfskritische webapplicaties te hosten.

Servers en netwerk

Wij maken gebruik van krachtige en moderne HP- en DELL-servers met hoogwaarde Xeon-processoren, RAM-geheugen en harde schijven.

Op onze servers draait:

  • Windows Server (webhosting en MS SQL-databases)
  • CentOS (e-mail, MySQL-databases en ondersteunende diensten)
  • FreeBSD en Solaris (specifieke taken zoals firewalls en back-ups)

Wij zijn aangesloten op de AMS-IX door middel van een redundant uitgevoerde 10-gigabit ethernet verbinding (2x 10Gb/sec.). De gebruikte switches zijn van Extreme Networks en HP Procurve, ook deze zijn redundant uitgevoerd.

Back-up faciliteiten

Alle servers worden elke nacht geback-upped. Daarnaast worden er ook off-site back-ups bewaard. Deze back-ups zijn bedoeld voor eigen gebruik mocht er met één van de servers iets misgaan. Voor klanten met een Premium hostingpakket is het mogelijk zelf back-ups terug te zetten van de website, e-mail en database tot maximaal 7 dagen terug. Klanten met een Professional pakket kunnen tot maximaal 4 weken back-ups terugplaatsen. Dit kan geheel zelfstandig worden uitgevoerd via het klantenportaal MyVevida.

Server- en servicemonitoring

Onze servers en de service die deze leveren worden 24/7/365 continu gecontroleerd. De servers zijn uitgerust met een geautomatiseerde foutopsporing en foutoplossing. Deze zorgt ervoor dat de server softwarematig en hardwarematig actie onderneemt als zich een storing voordoet. Zodra het probleem niet automatisch verholpen kan worden, krijgt de dienstdoende storingsmedewerker per SMS bericht. Deze kan van afstand inloggen om het probleem te verhelpen. Een tweedelijns storingmedewerker verhelpt het probleem ter plaatse als het niet op afstand opgelost kan worden.

Gepland onderhoud

Iedere woensdag na de tweede dinsdag van de maand (Microsofts maandelijkse ‘Patch Tuesday’) hebben wij ’s nachts vanaf 2.00 uur gepland onderhoud. Door het herstarten is elke server gewoonlijk eens per maand op een gepland tijdstip 5 – 10 minuten down. Klanten worden altijd van tevoren hierover op de hoogte gesteld middels onze ‘hosting updates’ en Twitter. (U kunt zich aanmelden via de link).

Meer weten?

Is internet belangrijk binnen uw bedrijfsvoering en wilt u ook altijd online zijn? Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie of bestel online.