Bij Vevida staan snelheid, veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel. In onze keuze voor een datacenter spelen deze factoren een belangrijke rol. Vandaar dat onze servers staan opgesteld in Gyrocenter DC-2 in Amsterdam. Dat datacentrum beschikt over alle certificaten, zoals ISO 9001 en ISO 27001, en loopt hiermee voorop als het gaat om techniek, veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid. En dat is in het voordeel van onze klanten.

Vanuit dit datacentrum is er direct toegang tot de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX).

Ons datacentrum is snel, veilig en groen.

Permanent technici aanwezig

Zo zijn er in ons datacentrum permanent technici aanwezig. Mochten er zich onverhoopt problemen voordoen, dan hebben we 24/7 iemand ter plaatse om direct in te grijpen. Zo zorgen we voor een nóg hogere uptime.

Sneller intern netwerk voor back-ups

Dankzij ons supersnelle interne netwerk in Gyrocenter DC-2 kunnen wij nog meer back-ups maken voor onze klanten en deze ook razendsnel terugzetten wanneer zij daaraan behoefte hebben. Dit gebeurt iedere nacht. Ook worden er back-ups off-site bewaard. Deze back-ups zijn bedoeld voor eigen gebruik, voor het geval er iets misgaat met een van de servers.

Voor klanten met een Premium hostingpakket of een back-up tool pakketuitbreiding, is het mogelijk zelf back-ups terug te zetten van de website, e-mail en database tot maximaal 7 dagen terug. Dit kan geheel zelfstandig worden uitgevoerd via het klantenportaal MyVevida.

Hoogwaardige servers

Vevida is eigenaar van al zijn servers, is zelf verantwoordelijk voor het beheer daarvan en maakt hiervoor geen gebruik van externe bedrijven. Wij maken gebruik van krachtige en moderne Supermicro, HP- en DELL-servers met hoogwaarde Xeon-processoren, RAM-geheugen en SSD harde schijven.

Op onze servers draait:

  • Windows Server (webhosting en MS SQL-databases)
  • CentOS (e-mail, MySQL-databases en ondersteunende diensten)
  • FreeBSD en Solaris (specifieke taken zoals firewalls en back-ups)

Wij zijn aangesloten op de AMS-IX door middel van een redundant uitgevoerde gigabit ethernet verbinding (2x 1Gb/sec.). De gebruikte switches zijn van Extreme Networks en HP Procurve, ook deze zijn redundant uitgevoerd.

Groene energie voor ons datacentrum

Het milieu gaat ons allemaal aan het hart. Gelukkig lukt het ons steeds beter een duurzame oplossing te vinden ter compensatie van het hoge energieverbruik. Zo is de stroom voor Gyrocenter DC-2 afkomstig van windmolenparken en maken we binnen gebruik van een zogenoemde cold corridor. In een cold corridor (‘koude gang’) opstelling worden warme en koude luchtstromen gescheiden. Door de luchtstromen te scheiden hoeft er minder ruimte gekoeld te worden en gaat er minder energie verloren.

Zo gaan wij stukken efficiënter om met de koeling van onze servers en gebruiken hierdoor veel minder elektriciteit. Onze klanten worden dus groen gehost. En dat is belangrijk, want veel opdrachtgevers (zoals de overheid) geven aan alleen zaken te doen met bedrijven die een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering hebben.

Volledig beschermd

Gyrocenter DC-2 is overigens volledig beschermd tegen inbraak, brand en stroomuitval. Alle kritieke processen worden door middel van een geavanceerd Building Management System beheerd en bewaakt.

Server- en servicemonitoring

Onze servers en de service die deze leveren worden 24/7/365 iedere 5 minuten gecontroleerd. De servers zijn uitgerust met een geautomatiseerde foutopsporing en foutoplossing. Deze zorgt ervoor dat de server softwarematig en hardwarematig actie onderneemt als zich een storing voordoet.

Zodra het probleem niet automatisch verholpen kan worden, krijgt de dienstdoende medewerker met storingsdienst per SMS bericht. Deze kan van afstand inloggen om het probleem te verhelpen. Een tweedelijns medewerker verhelpt het probleem ter plaatse als het niet op afstand opgelost kan worden.

Gegarandeerd in Nederland

Door onze keuze voor het Gyrocenter DC-2 datacenter in Amsterdam staat uw data gegarandeerd in Nederland.

Gepland onderhoud

Iedere woensdag na de tweede dinsdag van de maand (Microsofts maandelijkse Patch Tuesday) hebben wij ’s nachts vanaf 2.00 uur gepland onderhoud. Door het herstarten is elke server gewoonlijk eens per maand op een gepland tijdstip 5 – 10 minuten down. Klanten worden altijd van tevoren hiervan op de hoogte gesteld middels onze ‘hosting updates‘ en Twitter. (U kunt zich aanmelden via de link).

Meer weten?

Is internet belangrijk binnen uw bedrijfsvoering en wilt u ook altijd online zijn? Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie of bestel online.