Bij Vevida staan snelheid, veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel. In onze keuze voor datacenters spelen deze factoren een belangrijke rol. Vandaar dat onze servers staan opgesteld bij TCN en NLDC in Groningen. Vanuit deze datacentra hebben wij direct toegang tot de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Deze datacentra beschikken over alle certificaten, zoals ISO 9001 en ISO 27001. Het biedt een combinatie van toptechnologie, connectiviteit, beveiliging, koeling en brandbestrijding. Hiermee zijn het uiterst veilige en betrouwbare datacentra. Een uitstekende locatie voor Vevida om al jouw websites en bedrijfskritische webapplicaties te hosten.

Link naar deze kopEigen servers

Vevida beschikt over een eigen afgesloten ruimte met racks voor onze servers in de datacenters TCN en NLDC in Groningen. Vevida is eigenaar van al zijn servers, is zelf verantwoordelijk voor het beheer daarvan en maakt hiervoor geen gebruik van externe bedrijven. Alleen ons eigen beheerpersoneel heeft 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar toegang tot deze ruimte.

Link naar deze kopHoogwaardige servers

Wij maken gebruik van krachtige en moderne Supermicro, HP en Dell servers met hoogwaarde Xeon-processoren, meer dan genoeg RAM-geheugen en overal SSD’s.

Op onze servers gebruiken wij:

  • CentOS (webhosting, e-mail, MySQL-databases en ondersteunende diensten)
  • Windows Server (webhosting en MS SQL-databases)
  • FreeBSD en Solaris (specifieke taken zoals firewalls en back-ups)

Wij zijn in beide datacentra aangesloten op de AMS-IX door middel van een redundant uitgevoerde 10-gigabit ethernet verbinding (2x 10Gb/sec). We gebruiken onze eigen glasvezel-infrastructuur voor de verbinding tussen de beide datacentra. De gebruikte switches zijn van Juniper, ook hier is onze infrastructuur redundant uitgevoerd.

Link naar deze kopServer- en servicemonitoring

Onze servers en de service die deze leveren worden 24/7/365 op meer dan 70.000 kritieke punten gecontroleerd op basis van Zabbix. De servers zijn uitgerust met een geautomatiseerde foutopsporing en foutoplossing. Deze zorgt ervoor dat de server actie onderneemt als zich een storing voordoet.

Als het probleem niet automatisch verholpen kan worden, krijgt Vevida automatisch een melding en wordt het probleem direct handmatig opgelost.

Link naar deze kopPermanent technici aanwezig

Er zijn in onze datacentra permanent technici aanwezig. Mochten er zich onverhoopt problemen voordoen, dan hebben we 24/7 iemand ter plaatse om direct in te grijpen. Zo zorgen we voor een nóg hogere uptime.

Link naar deze kopSneller intern netwerk voor back-ups

Dankzij ons supersnelle interne netwerk kunnen wij nog makkelijker back-ups maken voor onze klanten en deze ook razendsnel terugzetten wanneer zij daaraan behoefte hebben. We maken iedere nacht back-ups. Omdat wij vanuit twee datacenters werken, worden de back-ups altijd op een externe locatie bewaard.

Voor klanten met een Extra Veilig component in hun pakket, is het mogelijk zelf back-ups terug te zetten van de website, e-mail en database tot maximaal 7 dagen terug. Dit kan geheel zelfstandig worden uitgevoerd via het klantenportaal MyVevida.

Link naar deze kopGroene energie voor onze datacentra

Servers gebruiken veel stroom en produceren veel warmte. Gelukkig lukt het ons steeds beter een duurzame oplossing te vinden ter compensatie van het hoge energieverbruik. Zo is de stroom afkomstig van windmolenparken en maken we binnen gebruik van zogenoemde cold corridor technology. In een cold corridor (‘koude gang’) opstelling worden warme en koude luchtstromen gescheiden. Daardoor hoeft er minder ruimte gekoeld te worden en gaat er minder energie verloren. Zo gaan wij stukken efficiënter om met de koeling van onze servers en gebruiken hierdoor veel minder elektriciteit.

Onze klanten worden dus groen gehost. Dat vinden wij belangrijk, maar ook veel opdrachtgevers (zoals de overheid) geven aan alleen zaken te doen met bedrijven die een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering hebben.

Link naar deze kopGepland onderhoud

Iedere woensdag na de tweede dinsdag van de maand (Microsofts maandelijkse ‘Patch Tuesday’) hebben wij ’s nachts vanaf 01:00 uur gepland onderhoud. Door het herstarten is elke server gewoonlijk eens per maand op een gepland tijdstip 5 – 10 minuten down. Klanten worden altijd van tevoren hierover op de hoogte gesteld middels onze ‘hosting updates’ en Twitter. (Je kunt je hiervoor aanmelden via de link).

Link naar deze kopMeer weten?

Is internet belangrijk binnen jouw bedrijfsvoering en wil je ook altijd online zijn? Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie of bestel online.

Waarom Vevida?

Kies je voor Vevida dan kies je voor zekerheid en onze uitstekende klantenservice.

Wij hebben een reden om ons best voor jou te doen. Want ben je niet tevreden, dan kun jij met je unieke domeinnaam gewoon naar een ander verhuizen. Wij zijn echter zó overtuigd van onze service dat we hier helemaal niet bang voor zijn.