“Na een lang weekend kom ik zondagavond eindelijk thuis. ‘Hoe was het’, vraagt mijn vrouw. Ik stamel wat zinnen, die het best zijn samen te vatten in vier woorden: waanzinnig, informatief, inspirerend en gezellig.” Onze WordPress expert Pieter Daalder blikt terug op WordCamp Utrecht op 25 en 26 november 2017. Hij was daar vrijwilliger.

Link naar deze kopWordCamp Utrecht: Waanzinnig!

Waanzinnig is een term die je niet snel associeert met een WordPress-evenement. Toch is dat precies het gevoel dat ik krijg bij WordCamp Utrecht. Waanzinnig, maar dan op een positieve manier. Ik dompel me twee dagen volledig onder in WordPress. Vrijwel elk moment van de dag. Het voelt aan als een rit in de achtbaan. Je bent twee volle dagen bezig, met talks, workshops, bijdrage aan de verdere ontwikkeling van WordPress. Tussendoor praat je met allerlei mensen, afkomstig uit Leeuwarden, Keulen, Utrecht, Antwerpen, ja zelfs vanuit Sri Lanka zijn ze naar Utrecht gekomen.

 

Link naar deze kopWordCamp Utrecht: Informatief!

Tijdens zo’n weekendje WordPress krijg je natuurlijk een hoop informatie te verwerken. Ik  leer een hoop nieuwe dingen, en hoor over technieken die ik nog niet eerder heb ontdekt. Tijdens de talk van Alain Schlesser bijvoorbeeld. Hij legt uit hoe je bij een groeiende plugin je gebruikte code nog steeds herbruikbaar en overzichtelijk kunt houden. Maar ook de talk van Arnoud Engelfriet, waarin hij de impact van de General Data Protection Regulation (GDPR) verduidelijkt, is zeer informatief.

Link naar deze kopWordCamp Utrecht: Inspirerend!

Naast informatief zijn de meeste talks vooral ook inspirerend. Zo geeft Dave Loodts tips over het opzetten van een eigen bedrijf. Carole Olinger vertelt hoe WordPress, en de community in het bijzonder, haar heeft geholpen tijdens haar leven en carrière. Ook het opstarten van een eigen (WordPress) Meetup komt aan bod via een inspirerende talk van Thomas Bruehl.

Link naar deze kopWordCamp Utrecht: Gezellig!

Een evenement als dit gaat niet voorbij zonder socializen. Dit begint al op de vrijdagavond, direct bij aankomst in Utrecht, en stopt pas als je op zondagmiddag de stad weer verlaat. Tijdens een WordCamp ontmoet je niet alleen een hoop bekenden, maar je leert ook veel nieuwe mensen kennen. Vooral op de contributors-afternoon. Na bijna twee dagen met presentaties schuift iedereen aan om te “contributen”. De één maakt vertalingen beschikbaar van populaire plugins, terwijl een ander vragen op het Nederlandstalige forum beantwoordt. Weer een ander krijgt hulp bij het opstarten van een nieuwe Meetup. Kortom: iedereen is met elkaar bezig, als afsluiting van een geweldig evenement.