WordCamp NL BedanktWordCamp NL 2016 zit erop. Drie dagen lang was een complete etage van de Jaarbeurs in Utrecht hét domein van WordPressers. Beginners, gevorderden, techies en verleiders laafden zich aan alle aspecten van deze populaire websitebouwerstool. Natuurlijk waren wij erbij: als sponsor, als contributor en met collega Pieter Daalder als gewaardeerd spreker over het beveiligen van je website.

D’r was voor ieder wat wils. Tech talks, case studies en presentaties over het verleiden en binden van klanten wisselden elkaar in rap tempo af. Het was een continu geschuifel van de ene zaal naar de andere, van de ene spreker naar de andere.

Link naar deze kopBeveilig je website tegen hacks

Pieter Daalder op WordCampEen van die technische talks op WordCamp NL werd verzorgd door onze eigen Pieter Daalder. Als medewerker op onze klantenservice krijgt hij geregeld klanten met een gehackte WordPress sites aan de telefoon. Hij liet de bezoekers in de vrijwel volle zaal zien met welke simpele stappen zij de beveiliging van hun website kunnen verbeteren.

Eerder die dag interviewde Remkus de Vries (een van de organisatoren van WordCamp NL) Samuel Sidler. Samuel werkt bij Automattic en is daar verantwoordelijk voor het Apollo-team. Dit team draagt bij aan de WordPress core en alle assets op WordPress.org. Tijdens dit interview kregen de bezoekers van WordCamp een kijkje in de toekomstplannen van deze systemen.

Link naar deze kopWordCamp NL: Verleiden van klanten

Talk WordCampEr was op WordCamp NL ook veel aandacht voor manieren om klanten naar je website te lokken en ze te verleiden tot actie. Hoe zorg je ervoor dat ze bij jou blijven terugkeren. Verschillende sprekers brachten die afzonderlijke technieken voor het voetlicht. Van foefjes die je kunt toepassen op je website(s) tot ludieke klantgerichte acties ná een aankoop.

“Ik vertel jullie echt niks nieuws. Je hebt het allemaal al een keer gehoord, maar nog nooit zelf toegepast. Daar wordt het nu tijd voor. Dus, de eerste tip vandaag is om hier maandag meteen mee aan de slag te gaan.” Voor veel ontwikkelaars, webdesigners en andere WordPress fanaten waren de tips en trucs die ze te horen kregen inderdaad niet nieuw, maar vooral een bevestiging van wat ze eigenlijk al weten.

Link naar deze kopSchrijf relevante content

Jan Vlastuin WordCampNatuurlijk ging in een aantal talks op WordCamp NL de aandacht uit naar SEO. Hoe maak je een site (voor jezelf of je zakelijk klanten) zoekmachinevriendelijk. Vermijd keyword stuffing, bouw een artikel logisch op, gebruik alt-teksten, metatags en origineel beeldmateriaal. Schrijf relevante teksten (blogs, recepten) of geef iets weg (gratis downloads). Heb jij of heeft je klant een webshop, maak dan inhoudelijk sterke landingspagina’s.

Bind klanten door middel van mailings of verras ze op een andere positieve manier. Het bereiken van nieuwe klanten is immers veel intensiever en vaak ook een pak duurder dan investeren in de blijvende relatie met bestaande klanten.

Link naar deze kopVerras je klanten met een kaartje

Coolblue werd een paar keer als goed voorbeeld aangehaald. Zo ook door Manuela van Prooijen. Coolblue verrast zijn klanten door het versturen van een persoonlijk geschreven postkaart na een ervaring of contact in de winkel. Zo zijn er een aantal van die postkaarten viraal gegaan op sociale media. Een leuk side-effect van tevreden klanten. Een goede tip, wees creatief in je communicatie naar klanten en verras ze. Volgens Manuela is elk contact een feestje.

De misvatting is dat alleen bedrijven met een grote marketingafdeling dat kunnen. Maar… iedereen kan na een afgerond project of geslaagde bestelling de ander verrassen met een bedankkaartje of een e-mail waarin je de klant plezier wenst met het product.

Link naar deze kopBind klant met abonneediensten

fullsizerender-3David de Boer had eveneens een zeer interessant verhaal over ‘Trends in online payments, from donations to recurring payments’. Hij belichtte de nieuwe functionaliteit van WooCommerce samen met Mollie om ‘Recurring payments’ toegankelijk te maken voor het grote publiek. Recurring payments ofwel Automatische Incasso bestaat natuurlijk al veel langer dan vandaag, maar nog nooit was het zo makkelijk om terugkerende betalingen te regelen in je website.

In een blik op de toekomst daagde David iedereen uit om een bestaand product aan te bieden in de vorm van een abonnement. Hij verwees naar Hello Fresh, het bedrijf dat een abonnement heeft bedacht voor de levering van gezonde voeding aan huis. En zo zijn er nog duizenden andere mogelijkheden om kosten of producten in maandelijks betaalbare vormen aan te bieden. Dropbox, Spotify en Netflix hebben dit al lang geleden begrepen, maar ook het bedrijf in scheermesjes – Dollar Shave Club – heeft hier inmiddels een succesvolle business mee opgebouwd.

Link naar deze kopMinder stress, langer leven, call to action

slack-imgs-comAl met al was het een boeiend en leerzaam weekeinde in Utrecht. Eén uitspraak is ons vooral bijgebleven: “Mensen die veel stress hebben leven korter”. Volgens de spreker is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat stress het dna afbreekt en je dus eerder sterft.

En dan komt nu ónze call to action. Met onze WordPress Hosting nemen wij jou alle zorgen uit handen. Wil jij minder stress en dus een langer leven? Bestel dan WordPress Hosting van Vevida ;-). Hosting zonder zorgen, daar gaat het ons om.