Wij hebben dit jaar flink veel werk verzet om van PHP 7.0 de standaard PHP-versie te maken in onze hostingomgeving. De reden: nieuwe PHP-versies brengen verbeteringen en dat is goed voor jouw website, en daar zorgen wij graag voor! Maar de ontwikkeling van PHP staat niet stil. Daarom werken we nu ook al druk aan de uitrol van van PHP 7.1. Dat wordt eind januari 2018 de nieuwe standaard.

Inmiddels is ook PHP 7.2 al verschenen, precies een jaar na de komst van PHP 7.1. Voor ons de hoogste tijd om PHP 7.1 de standaard versie te maken.  De ontwikkeling lijkt nu sneller te gaan, maar de stappen zijn ook kleiner. We raden je aan om deze stappen gewoon te blijven zetten zodat je altijd verzekerd bent de recentste en veiligste versie. De nieuwe releases betekenen wel het einde van de ondersteuning voor PHP-versie 5.6 en PHP 7.0 op de korte termijn.

Migreren van PHP 7.0 naar PHP 7.1 is een kleine stap

De overstap van PHP 7.0 naar 7.1 is gelukkig een stuk kleiner en eenvoudiger dan de migratie van PHP 5.6 naar 7.0 was. De PHP-ontwikkelaars hebben een gedetailleerde migratiehandleiding geschreven. Wat kun jij doen? Lees deze migratiehandleiding of neem contact op met je websitebouwer.

Nieuwe features maken nieuwe PHP-versies vaak sneller, veiliger en makkelijker te begrijpen. Deze kun je automatisch gebruiken als jouw website is ingesteld op PHP 7.1.