PHP 8 standaard op twee webservers

Lees meer

Komend onderhoudsvenster maken wij PHP 8 de standaard PHP-versie op twee webservers. Dit onderhoud staat gepland op woensdagnacht 16 september a.s. Een dergelijke wijziging van de standaard voeren wij altijd gefaseerd uit, je vindt alle relevante informatie via dit bericht.

Het einde van Access-databases is nabij

Lees meer

Met de introductie van Windows Server 2019 in ons hostingplatform komt het einde van Access en Active Server Pages (ASP) in zicht. ASP en Access zijn enkele van de technologieën waarmee Vevida groot is geworden. Jarenlang werd Access veel gebruikt als database back-end voor websites die werkten met de scripttaal die we nu classic ASP noemen.

WordPress updates falen soms door PHP caches

Lees meer

De laatste dagen bereikt ons regelmatig een melding over een gefaalde WordPress update. Uit onderzoek blijkt dat de update-foutmelding wordt veroorzaakt door PHP’s interne cachemechanisme OPcache. Wat kan Vevida hieraan doen? En wat kun jij hieraan doen? We leggen het kort uit.

PHP7 wordt de standaard PHP-versie

Lees meer

Wij vinden het belangrijk dat jouw website snel is. Want dat is toch wel een beetje onze core business, of niet? En daarom maken wij een begin met de overstap naar PHP 7 als standaard versie op onze webservers. De komende maanden zijn wij hiermee bezig.

Kritiek lek in Joomla verholpen – Update nu!

Lees meer

Het Joomla Security Strike Team heeft gistermiddag met het uitbrengen van de nieuwe versie 3.6.4 een kritiek lek gedicht. Omdat “exploits” om deze kwetsbaarheid te misbruiken al gemaakt en online beschikbaar zijn, is het belangrijk dat jij zo snel mogelijk je Joomla-versie bijwerkt.

Sneller, hipper en veiliger: Windows Server 2016

Lees meer

Windows Server 2016 is sinds vandaag beschikbaar en natuurlijk maken wij er meteen gebruik van. Het grote voordeel van deze nieuwste serversoftware van Microsoft is dat wij jouw website nog sneller, beter en veiliger kunnen hosten. Denk bijvoorbeeld aan HTTP/2.

We hebben de afgelopen weken flink getest met een technical preview (bètaversie), en de resultaten zijn veelbelovend.

Nieuwe Joomla! versie 3.6 nu al bij Vevida beschikbaar

Lees meer

Joomla! 3.6 is de nieuwste Joomla! versie, afgelopen 12 juli uitgebracht. Deze nieuwe versie bevat meer dan 400 verbeteringen. Je kunt deze nieuwe versie van Joomla! nu al bij Vevida op jouw website installeren met onze webtools. Wil je graag meer weten over Joomla 3.6 bij Vevida, lees dan gauw verder!

Ben jij klaar voor de toekomst? Wij wel! Stap nu over op PHP 7

Lees meer

Wij zijn graag klaar voor de toekomst. Daarom hebben wij allemaal nieuwe SSD-servers aangeschaft en deze meteen uitgerust met PHP 7. Dat is de meest recente versie van deze scripttaal. De komst van PHP 7 betekent wel het einde van de ondersteuning voor PHP-versie 5.5. Wil jij voorkomen dat jouw website straks een wit scherm geeft, werk dan jouw PHP-versie bij tot PHP 7.