Je hebt verschillende SSL-certificaten. Veel providers leveren een standaard SSL-certificaat dat geldt voor jouwdomeinnaam.nl  en/of www.jouwdomeinnaam.nl. Bij Vevida leveren we vanaf nu standaard een Wildcard SSL-certificaat bij WordPress Hosting, Premium Hosting en Veilige Hosting! Maar wat is een Wildcard SSL-certificaat eigenlijk en wat kun je ermee?

Link naar deze kopWat is een Wildcard SSL-certificaat?

Bij de meeste providers krijg je een standaard SSL-certificaat. Met een standaard certificaat bedoel ik een SSL-certificaat waarbij enkel jouw domein is beveiligd, zoals www.jouwdomein.nl en jouwdomein.nl (zonder ‘www’).
Vevida gaat een stap verder en installeert standaard een Wildcard SSL-certificaat. Hiermee kun je niet alleen jouwdomeinnaam.nl beveiligen met SSL, maar ook alle subdomeinen die je maar kunt verzinnen. Een subdomein is bijvoorbeeld shop.jouwdomein.nl of kennisbank.jouwdomein.nl.

Link naar deze kopWat kan ik met Wildcard SSL-certificaat?

Ik zal voorbeelden schetsen waarbij het handig kan zijn om een Wildcard SSL-certificaat te hebben en te gebruiken.

Stel je hebt een website in meerdere talen, bijvoorbeeld Engels en Duits. Op de website staan twee vlaggetjes: Duits en Engels. Klik je op het Duitse vlaggetje dan ga je naar het subdomein https://de.jouwdomein.nl waar de Duitse versie van jouw website te lezen is. Deze is beveiligd met SSL. Via het Engelse vlaggetje ga je naar https://en.jouwdomein.nl en kun je de website in het Engels lezen. Ook dit subdomein is dankzij een Wildcard met SSL beveiligd.

Een goed voorbeeld van zo’n meertalige website is Wikipedia.org. Elke taal heeft zijn eigen subdomein en is beveiligd met SSL. Dit kun jij dus ook! Bekijk de overzichtspagina van onze hostingpakketten.