snelste-mysql-databasesOnze engineers willen maar één ding, webhosting nóg sneller maken. Nu we onze servers volledig hebben uitgerust met SSD’s in plaats van ouderwetse harddrives, is het tijd voor een volgende stap: supersnelle databases! Deze en komende maand verplaatsen we alle MySQL en MS SQL databases naar ons splinternieuwe, razendsnelle databaseplatform.

Link naar deze kopWat betekent dit voor jou?

Veel websites en webapplicaties maken op de achtergrond gebruik van een databasesysteem om gegevens te bewaren. Denk aan informatie over de producten in een webshop, artikelen op een nieuwssite of historische gegevens over temperatuur en neerslag voor een weer-app voor je smartphone. Al deze data moet razendsnel toegankelijk zijn voor de site of applicatie die de data gebruikt. Dus je website moet snel laden. Het nieuwe databaseplatform van Vevida zorgt ervoor dat je data altijd en overal razendsnel beschikbaar is. De gegevens die je nodig hebt in je WordPress website of voor je kassasysteem worden sneller dan ooit uit je database tevoorschijn getoverd.

Link naar deze kopVergeet SSD: Alles in RAM!

Op ons nieuwe platform wordt de volledige inhoud van de database in het geheugen van de server geladen. Hierdoor is elk stukje data direct beschikbaar om aan de gebruiker te sturen. Deze data hoeft dus niet eerst van de drive te worden geladen. Natuurlijk wordt elke wijziging wel direct bewaard op onze redundant uitgevoerde SSD’s en maken wij dagelijkse back-ups. Je gegevens blijven zo veilig opgeslagen bij Vevida.

Link naar deze kopHoe werkt dit voor jou?

Simpel, in april en mei verplaatsen we alle databases die we in beheer hebben (en dat zijn er tienduizenden) naar ons nieuwe platform. Jij hoeft niets te doen, wij regelen alles. Heb je WordPress Hosting bij Vevida, dan ondervind je direct voordeel van deze upgrade.

Link naar deze kopWil jij ook een database bij Vevida?

Heb je nog geen database bij Vevida? Probeer dan nu ons platform zelf uit. Registreer een domeinnaam met hostingpakket en je kunt direct je MySQL-database gebruiken. Wist je dat je database ook van afstand te gebruiken is? Neem dan gerust direct contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.