Sander Hilbrink was met 12TRADE eind jaren ’90 de eerste die USB-sticks bedrukte met logo’s. Toen er meer spelers op de markt verschenen, breidde hij het aantal relatiegeschenken verder uit. Destijds verstuurde het bedrijf nog een papieren catalogus aan klanten. Inmiddels staan ruim 80.000 producten netjes gecategoriseerd op relatiegeschenken.shop. Een logische keuze, legt Sander uit.

Wie ben je en wat voor onderneming heb je?
Ik ben Sander Hilbrink, CEO van 12TRADE.com, wij zijn gespecialiseerd in custom made en standaard promotieproducten.

Sinds wanneer ben je ondernemer?
Ik ben vanaf 1999 ondernemer. Destijds was ik als een van de eerste in logo USB sticks. Daarna werd het een gebruikelijk goed, veredelde aansteker en gingen wij ruimer digitale gadgets met logo verkopen.

Waarom heb je gekozen voor een .SHOP-domeinnaam?
Ik heb een .SHOP geclaimd omdat het met de gewone domeinnamen niet te doen is je als bedrijf te profileren tussen de grote jongen in de promotiehandel, zoals Van Helden, PinkCube, Igopost etc. Tot mijn verbazing had niemand de naam relatiegeschenken.shop vastgelegd dus kon ik deze in een goede fase claimen.

Staat er daadwerkelijk een webshop op je .SHOP-domeinnaam of gebruik je deze puur als doorschakeladres?
Wij hebben er zeker een webshop onder draaien. We hebben een shop/offerte site waar meer dan 60 toeleveranciers met hun producten vermeld worden. (Dit doen we via Promocat, ook een bedrijf uit Groningen).

Vroeger stuurden wij als 12TRADE.com een eigen catalogus naar onze klanten en prospects. Alleen konden we daarin slechts een beperkt aantal producten plaatsen. Nu hebben we een shop met meer dan 80.000 producten die onze klanten online kunnen bekijken en waarmee we gevonden kunnen worden door nieuwe klanten. Ik moet er wel eerlijk bij vermelden dat veel Belgische bedrijven offertes bij ons aanvragen. De vraag is nu of dat door Google komt.

Wat is voor jou het grote voordeel van een .SHOP-domeinnaam?
Voor ons is het een duidelijke, sterke naam. En natuurlijk hopen wij dat Google er ook in de toekomst ook wat mee doet qua hogere ranking in de zoekresultaten.