Het laatste weekend van augustus zijn we vanuit het hoge noorden afgezakt naar het zonnige zuiden. In Nijmegen werd namelijk op 30, 31 augustus en 1 september de tweede editie van WordCamp Nijmegen georganiseerd. Tijdens een contributorsday en twee conferentiedagen kregen we daar een heerlijke overdosis aan WordPress kennis en community-gevoel voor onze kiezen.

Link naar deze kopContributors Day

Ook wel bekend als dag 0, en het begin van WordCamp. Op donderdag 30 augustus kwamen wij, samen met ongeveer 75 andere WordPress enthousiastelingen bij elkaar om samen te werken aan WordPress. Op vrijwel ieder vlak werd er bijgedragen aan dit project: marketing, vertalingen, hulp op de fora, het schrijven van documentatie, design en programmeren. Het is op dit soort dagen een komen en gaan van bekende gezichten, maar ook een goede gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen.

Link naar deze kopConferentiedag 1

Vrijdag is het dan zover: de eerste conferentiedag. Een dag gevuld met interessante sessies, leerzame workshops en natuurlijk onze sponsorsessie: cupcakes versieren! We beginnen de dag met de opening door Taco Verdonschot. Hierna begint WordCamp pas echt, met alle workshops en lezingen. De onderwerpen varieren van toegankelijkheid, tot online leeromgevingen en van het schalen van een WordPress site tot het optimaliseren van het uitchecken in een WooCommerce site.

Link naar deze kopConferentiedag 2

Na een gezellige avond in Nijmegen en een goede nacht slaap is het tijd voor de tweede conferentiedag. Na een snelle bak koffie wordt ons thema voor dit WordCamp duidelijk: snelheid. Daar waar er de eerste dag al de nodige aandacht werd gegeven aan de snelheid van je website begint de tweede dag direct met een workshop. Tijdens deze workshop krijgen de bezoekers uitleg over alle aspecten van het versnellen van een website. Via onderwerpen als WP-CLI, SEO en zelfs het hosten van WordPress op Azure komen we uit bij de laatste sessie van de dag: de keynote. Tijdens een wervelwind van een presentatie legt Jono Alderson uit dat 0.6 seconde “the new slow” is. Dacht je dat je er was door je website binnen enkele secondes te laten laden? In zijn keynote laat hij zien waarom nog sneller zo belangrijk is.

Link naar deze kopTot slot…

Na drie dagen zit WordCamp Nijmegen er weer op. Met dank aan de organisatie kunnen we niet anders zeggen dat het weer een zeer geslaagd evenement is geweest. Tijdens alle drie de dagen verliep alles zoals het hoort te gaan: soepel. We willen de organisatie dan ook bedanken voor de tijd die zij hierin gestopt hebben, en we zien jullie uiteraard volgend jaar graag weer!