PHP: sneller op Linux

Met de introductie van onze WordPress Hosting in 2016 hebben wij een nieuw hostingplatform gebouwd. Dit platform is specifiek geoptimaliseerd voor het gebruik met PHP, de veelgebruikte scripttaal voor het web. PHP is de basis voor grote delen van WordPress. Oftewel, hoe vlotter PHP zijn werk doet, hoe sneller de WordPress website op een verzoek van een bezoeker reageert.

De kennis en ervaring die we hebben opgedaan in dit platform maken we nu beschikbaar voor alle sites die gebruik maken van PHP. Het is mogelijk dezelfde voordelen toe te passen op Joomla, Drupal en zelfs op zelfgebouwde websites in PHP. We zorgen dus voor een superieure snelheid bij de afhandeling van PHP-verzoeken en creëren daarmee automatisch een verbetering van de gebruikerservaring van een PHP-website.

Vevida is op zoek naar een handjevol klanten om de overstap naar snellere PHP-afhandeling mee te testen. Zou je graag eens ervaren wat een PHP-geoptimaliseerd platform doet met je website? Meld je dan aan via onze klantenservice.

Er zijn echter drie beperkingen.

Ten eerste is het niet mogelijk een andere scripttaal te gebruiken op de website. Maak jij nu gebruik van PHP en daarnaast ook van ASP of .NET? Dan werkt je website dus niet op ons nieuwe platform.

Ten tweede is ons nieuwe platform hoofdlettergevoelig. Dat wil zeggen dat je tegelijkertijd zowel een bestand foto.jpg als een bestand Foto.jpg kan hebben met verschillende inhoud. In ons normale platform is dat niet mogelijk. Daar is een verwijzing naar foto.jpg gelijk aan een verwijzing naar Foto.jpg.

De derde beperking heeft te maken met configuratiebestanden voor Apache. Deze bestandjes heten altijd .htaccess en bevatten instructies voor de webserver voor de afhandeling van bepaalde verzoeken. Op ons nieuwe platform wordt alleen moderne Apache-syntax ondersteund, compatibel met Apache versie 2.4. Op het normale platform wordt oude Apache-syntax wel ondersteund. Zie bijvoorbeeld https://www.the-art-of-web.com/system/apache-authorization/ voor een overzicht van de wijzigingen.