Joomla! 3.7 is vandaag vrijgegeven. Deze meest recente versie telt meer dan zevenhonderd verbeteringen en nieuwe toepassingen die voor jou het beheer vereenvoudigen. Natuurlijk zijn er ook de nodige veiligheidsupdates toegevoegd.

Administrators kunnen in versie 3.7 eigen velden toevoegen aan artikelen, gebruikers en contacten. Dankzij 15 verschillende velden kun je eenvoudig zelf data aan de artikelen toevoegen en deze zo aanbieden aan de bezoekers. Er is hierover uitgebreide Joomla!-info beschikbaar.

Link naar deze kopMakkelijker meertalige website maken

Een ander groot pluspunt: Je kunt nu makkelijker een meertalige website maken. Dankzij het meertalig associatie component is het eenvoudig vertalen van de inhoud mogelijk. Voor meer informatie: lees de uitgebreide uitleg op meertalig associatie component.

Door gebruik te maken van de verbeterde workflow-toepassingen bespaar je veel tijd als je nieuwe artikelen aanmaakt en daarvoor een nieuw menu-item nodig hebt. Je kunt vanuit het menubeheer in één scherm een categorie, een artikel en een menu-item aanmaken.

Nog een verbetering: het beheer van het admin-menu is vereenvoudigd via het Backend Menubeheer. Maak nu eigen menu’s voor de back-end aan, zoals je dat al kende van de front-end. Hiermee bepaal je dus wat de gebruikers in de back-end aan menu’s te zien krijgen.

Link naar deze kopAandacht voor veiligheid

In de nieuwste versie van Joomla! is er ook veel aandacht voor veiligheid. Zo is er nieuwe plugin die checkt of een website nog steeds gebruik maakt van een verouderde PHP-versie, die mogelijk niet meer wordt ondersteund. Is dat het geval dan krijg je herhaaldelijk de melding dat je de PHP-versie moet bijwerken..

Joomla! 3.7 bezit ook een veel verbeteringen voor ontwikkelaars: in het update-systeem, de cache-systemen en pakket/extensie-beheer.

Om te updaten naar Joomla! 3.7 ben je met 1 klik klaar. Het is dus geen migratie.