Widgets waarmee je snel video, audio of afbeeldingen kunt toevoegen aan een sidebar op je website, een tekst-widget mét visual editor en een zichtbare linkbegrenzer. Dankzij deze kersverse toepassingen in de gisteren uitgebrachte versie (4.8) wordt werken met WordPress 4.8 – vernoemd naar jazzmusicus William John “Bill” Evans – nog intuïtiever.

Link naar deze kopExtra widgets voor sidebar

Ben je muzikant, fervent blogger of populaire podcaster? Dan word je helemaal blij van de extra widgets die aan de meeste recente versie van WordPress zijn toegevoegd. Met enkele klikken heb jij een side bar in elkaar gezet waarin jij de audio of een videoclip van je laatste song publiceert. Je leukt je blog op met een afbeelding of een gesproken versie van de tekst. Het is nu ook mogelijk om zonder moeite bijvoorbeeld banners of social media icons te uploaden naar de sidebar.

Een coole nieuwe feature in WordPress 4.8 is de visual editor in de tekst-widget. Het is daardoor nu mogelijk om in die tekst-widget woorden vetgedrukt of cursief te maken. Maar je kunt er nu ook links in aanbrengen of een opsomming toevoegen.

Link naar deze kopZichtbare linkbegrenzer voorkomt veel ergernis

Over linkjes gesproken; weet je nog hoe lastig het voorheen was om te zien of de cursor nou “in” of toch “naast” de link-tekst stond? Je dus geregeld nieuwe tekst intypte die deel bleef uitmaken van de link? Nou, die ergernis is met WordPress 4.8 voorbij. Zolang je in de teksteditor met de cursor in de link-tekst staat, wordt de hele link uitgelicht. Zodra de cursor buiten het linkveld komt, is de tekst niet langer uitgelicht.

Link naar deze kopEvenementen over WordPress in Dashboard

Het Dashboard in WordPress bevat al jaren een widget met nieuws. In de nieuwe versie worden hier tevens allerlei evenementen rond WordPress aangekondigd, zoals de WordCamps en de regionale meetups, zoals de WordPress Meetup Grunn.

Link naar deze kopWordPress Hosting

Ben jij op zoek naar voor WordPress geoptimaliseerde hosting? Bekijk dan de specs van onze WordPress Hosting. Wij hebben ook een uitgebreide sectie met FAQ’s over WordPress. Voor beginners hebben wij een gratis handleiding WordPress voor beginners samengesteld.