Wanneer bracht jij voor het laatst een bezoekje aan MyVevida? In jouw online portaal bij Vevida regel je veel zaken eenvoudig zelf. Je vindt er een overzicht van alle producten, diensten en facturen, je bestelt er uitbreidingen op je pakket en werkt er je accountgegevens bij (e-mail, adres en telefoonnummer). Vandaag deel 1: het beheer van je accountgegevens.

MyVevida is je persoonlijke omgeving waar niemand anders bij kan, tenzij je de inloggegevens met derden deelt. Je vindt de link naar MyVevida rechtsboven in de blauwe balk. Je logt in met je e-mailadres en je wachtwoord.

Link naar deze kopHou je e-mailadres up-to-date

Een van de eerste zaken die je eigenlijk moet controleren is of het ingevulde e-mailadres nog wel het adres is dat jij actief gebruikt. Is dit niet het geval, pas het adres dan zo snel mogelijk aan. Anders kunnen wij jou niet bereiken en mis je belangrijke meldingen, bijvoorbeeld over updates.

Het updaten van je adresgegevens is natuurlijk net zo belangrijk. Ben je verhuisd of heb je een ander telefoonnummer (vast of mobiel) gekregen? Dan wijzig je die gegevens het snelst zelf in MyVevida. Hier vind je meer info over het wijzigen van je adresgegevens.

Link naar deze kopNaamswijziging contactpersoon

Ook voor het doorgeven van een nieuw contactpersoon kun je in MyVevida terecht. Wil je de naam van de contactpersoon wijzigen, dan lees je hier hoe dat werkt.