Wij hebben PHP-versie 7 als standaard op onze webservers draaien. Wij leggen graag even aan jou uit waarom het updaten van PHP zo belangrijk is. En waarom het onderhouden van PHP op jouw website noodzakelijk is.

Het kan je niet zijn ontgaan: Vevida is overgestapt op PHP 7. Maar wat is PHP eigenlijk? PHP staat voor “PHP Hypertext Preprocessor” en is de meest gebruikte scripttaal waarmee websites worden gebouwd. CMS-en zoals Joomla en WordPress maken hier gebruik van, en ook webdesigners die zelf programmeren geven veelal de voorkeur aan PHP.

Link naar deze kopNieuwe technieken toegevoegd aan PHP 7

PHP wordt continu doorontwikkeld en verbeterd. Er worden nieuwe technieken toegevoegd en oudere verwijderd. Met elke nieuwe versie wordt PHP beter, veiliger en kunnen webdesigners nieuwe technieken gebruiken. De updates komen vaak in twee varianten. Kleine updates (minor) en grote updates (major). Vevida installeert vrijwel elke maand minor PHP-updates op haar servers. In deze updates worden beveiligingslekken opgelost, en wordt PHP efficiënter en sneller.

Met de komst van PHP 7 zijn veel verouderde technieken compleet verwijderd. Met deze major PHP-update bestaat de kans dat websites die jaren geleden zijn gemaakt niet langer goed werken. Ook als je gebruikmaakt van WordPress, waarvoor regelmatig updates beschikbaar zijn, kan het voorkomen dat er problemen ontstaan. Veelal wordt dit dan veroorzaakt doordat er plug-ins of thema’s gebruikt worden die niet meer worden bijgewerkt.

Link naar deze kopOverweeg een onderhoudscontract

Het is dus om verschillende redenen belangrijk om bewust met je website om te gaan. Is jouw website gemaakt door een professioneel bedrijf, overweeg dan om een onderhoudscontract voor je website af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd van een goede werking en een veilige website. Heb je je website zelf gemaakt met een CMS zoals bijvoorbeeld WordPress, kijk dan regelmatig of er updates zijn en installeer deze. Niet alleen zorgt dit ervoor dat de PHP-code wordt bijgewerkt, jouw website wordt hier tevens veiliger en sneller van.

Ook wij zorgen ervoor dat we een veilig, stabiel en snel hostingplatform aanbieden voor jouw website. Met PHP 7 is dit het geval, waardoor oude en onveilige technieken niet langer vooruitgang in de weg staan.

Heb je toch nog vragen of advies nodig, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.