wordpress-bennyDuidelijker miniaturen van geüploade bestanden in de mediabibliotheek, eenvoudiger embedden van content van andere sites en opties die aan de rechterkant tijdens het scrollen meebewegen met de editor. “Benny”, de nieuwe versie van WordPress, maakt het jou nog eenvoudiger om je website aan te passen. En zoals je van ons gewend bent, kun je de meest recente versie van dit populaire CMS gewoon bij een Vevida Webhostingpakket downloaden.

Natuurlijk zijn er met de komst van “Benny” talloze bugs opgelost. Zwakheden zijn verholpen en fouten in de code van WordPress zelf zijn weggepoetst. Allemaal zaken die heel nuttig zijn, maar waar je verder niets van ziet. Voor een overzicht van de technische wijzigingen kun je terecht in dit artikel dat door een van de ontwikkelaars is geschreven.

Uiteraard zijn er ook wijzigingen doorgevoerd waar je wél iets van ziet. Het eerste wat opvalt is de mediabibliotheek. Kon je in eerdere versies van WordPress nog een lange lijst met kleine iconen zien, in versie 4 zijn deze vervangen door een overzicht met duidelijke miniaturen van al je geüploade mediabestanden. Hierdoor blader je nog makkelijker door je bestanden.

Het embedden (invoegen) van inhoud afkomstig van andere sites is eveneens op de schop gegaan. Voor veel bronnen is het nu mogelijk om een link rechtstreeks in het bericht te plakken. WordPress zorgt er zelf voor dat hetgeen je wilt opnemen netjes op je site wordt ingevoegd. Ben je benieuwd naar voorbeelden en een overzicht van alles wat je kunt invoegen? Neem dan een kijkje op de pagina van WordPress. Daar vind je van alles over dit onderwerp.

Een andere wijziging in versie 4 is terug te vinden in de editor. Alle handige opties aan de rechterkant van je scherm bewegen met je mee als je met langere teksten bezig bent. Je hoeft dus niet langer elke keer weer helemaal naar boven te scrollen om je post op je website te plaatsen. Handig!

Kortom: er zijn meer dan genoeg redenen om te upgraden naar de nieuwste versie van WordPress. Gebruik je nog geen WordPress, maar wil je hier wel mee experimenteren? Deze nieuwe versie van WordPress kun je vanaf nu ook vanuit MyVevida installeren! Op die manier ben je direct verzekerd van de laatste versie.