php7Wij zijn graag klaar voor de toekomst. Daarom hebben wij allemaal nieuwe SSD-servers aangeschaft en deze meteen uitgerust met PHP 7. Dat is de meest recente versie van deze scripttaal. De komst van PHP 7 betekent wel het einde van de ondersteuning voor PHP-versie 5.5. Wil jij voorkomen dat jouw website straks een wit scherm geeft, werk dan jouw PHP-versie bij tot PHP 7.

Link naar deze kopPHP 7 voor een betere prestatie

Met PHP 7 op al onze SSD-servers zorgen wij ervoor dat alle bij ons gehoste websites nóg soepeler en sneller kunnen draaien. Met de nadruk op kúnnen. Want voor de beste prestatie van jouw website moet deze natuurlijk ook op PHP-versie 7 draaien. Wil jij een veilige en snelle website, stap dan zo snel mogelijk over op versie PHP 7. Dan ben ook jij klaar voor de toekomst.

Link naar deze kopOnderneem jij geen actie

Het is raadzaam om nu direct in actie te komen. Doe je dit niet? Dan krijg je geheid problemen. PHP stopt zelf eind juni met het ondersteunen van verouderde versies. Dit houdt in dat er voor PHP-versie 5.5 en alle versies daaronder geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht. Jouw website loopt hiermee een groot risico. Ook wij gaan stoppen met de ondersteuning van oudere versies van PHP. Het is dus zaak om nu een oude versie van PHP bij te werken.

Kijk hier om te achterhalen welke versie van PHP jouw website gebruikt?

Link naar deze kopHoe voer je update naar PHP 7 uit?

Heb je zelf je site gemaakt? Dan kun je je site snel zelf omzetten naar de nieuwste PHP-versie. Zie de website van PHP voor details over de ondersteuning van verschillende PHP-versies. Op deze pagina kun je zelf je PHP-update uitvoeren.

Heb je de website niet zelf gemaakt? Neem dan contact op met je webbeheerder met het verzoek je website per direct bij te werken. Maak je gebruik van een modern pakket als WordPress, dan hoef je niet in actie te komen.

Link naar deze kopVolop nieuwe features in PHP 7

PHP 7 biedt volop nieuwe features en verbeteringen. Deze versie van PHP blijkt bij sommige tests soms dubbel zo snel te draaien in vergelijking met zijn voorganger. Enkele andere nieuwe features van PHP 7 zijn:

PHP Next Generation engine
De PHP Next Generation engine is een verbeterde versie van de Zend Engine. Deze werd voor oudere PHP-versies gebruikt. Zend is een open source engine die de PHP-taal interpreteert.

Vergemakkelijkt foutafhandeling
Het is dankzij de nieuwe PHP Next Generation engine mogelijk code te versimpelen en fatale fouten te vervangen door foutuitzonderingen.

Nieuwe operators
Om bewerkingen op variabelen en waarden uit te voeren, gebruikt PHP operators. Aan PHP 7 zijn de ‘Null coalescing operator’ en de ‘Space ship operator’ toegevoegd. Dankzij de null coalesce operator kan er in een vergelijking eenvoudiger een default waarde worden meegegeven. Via de space ship operator kunnen twee variabelen worden vergeleken en kan worden bepaald of de waarde kleiner, groter of gelijk is aan die andere waarde.

Link naar deze kopIs jouw applicatie klaar voor PHP 7?

PHP 7 is dus ontzettend snel, gebruikt minder geheugen en vergemakkelijkt foutafhandelingen. Is je applicatie gebouwd op een oudere versie van PHP dan kan het voorkomen dat bepaalde scripts en functies niet worden ondersteund door PHP 7. Je applicatie kan hierdoor niet goed werken wanneer je deze op een PHP 7 omgeving draait. Zorg er dus voor dat jouw applicatie klaar is voor PHP 7. Twijfel je hierover of heb je andere vragen? Neem dan gerust even contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.