Onze algemene voorwaarden zijn aangepast vanwege de AVG

De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) wordt per 25 mei 2018 vervangen door de GDPR. In Nederland noemen we deze Wet de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook Vevida moet aan deze nieuwe wet voldoen, we hebben onze algemene voorwaarden er op aangepast.

Lees meer »

Vevida Fandag: onze jubileumtraining

Acht sprekers, acht onderwerpen, honderd geluksvogels. Je leest het goed. Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen op onze alles-in-één jubileumtraining over acht zaken die jij absoluut moet weten om van je website of -shop een succes te maken. Deze eenmalige jubileumeditie van de Vevida Academy is woensdag 16 mei 2018 in hotel Van der Valk in Houten en alleen toegankelijk voor klanten. Je moet er wel iets voor doen!

Lees meer »

Jij en de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Zoals je misschien hebt gehoord of gelezen treedt op 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze vervangt de Wet Bescherming Persoonsgegevens  (WBp). Maar wat betekent de AVG voor jou als klant van Vevida, en wat zijn eventueel de gevolgen voor jouw klanten en bezoekers? Omdat wij steeds vaker vragen krijgen over de AVG, geeft onze accountmanager Martijn de Braak je enige tekst en uitleg.

Lees meer »

Gebruik altijd sterke wachtwoorden

Het belang van het gebruik van sterke wachtwoorden is afgelopen week maar weer eens gebleken. Een hacker heeft ontdekt dat de gegevens van miljoenen e-mailaccounts op straat liggen. Ondanks de vele waarschuwingen gebruiken veel mensen toch nog steeds makkelijk te achterhalen wachtwoorden als ‘wachtwoord’, ‘123456’, ‘geheim’, hun eigen naam of die van hun kinderen. Bovendien wordt voor verschillende websites steeds hetzelfde wachtwoord gebruikt. Hieronder enkele tips.

Wachtwoordzinnen zijn een stuk veiliger

Je kunt veel beter wachtwoordzinnen gebruiken. Die zijn niet alleen veel veiliger, maar in de meeste gevallen ook nog eens eenvoudiger te onthouden. Neem bijvoorbeeld ‘Dit w8chtwoord is g3heim$’. Dit wachtwoord telt 26 karakters, inclusief spaties, hoofdletter, cijfers en een leesteken. We hebben de letter ‘a’ vervangen door het cijfer ‘8’ en een van de letters ‘e’ door het een ‘3’. De zin begint met een hoofdletter en wordt afgesloten met het dollarteken. De $ aan het eind kan worden onthouden omdat dit teken in sommige programmeertalen wordt gebruikt om het einde van een regel aan te geven. Je kunt natuurlijk ook gewoon een ‘.’ gebruiken.

Maak gebruik van een Wachtwoordmanager

Bedenk voor elke website of webservice een ander wachtwoord. Voor het onthouden ervan bestaan verschillende programma’s. Twee van deze zogenoemde password managers zijn Password Safe en KeePas. Je slaat alle wachtwoorden op in een password manager en hoeft dan nog maar één masterwachtwoord te onthouden. Eigenlijk best eenvoudig.

In dit artikel vind je tien stappen voor een veilige website.

WordPress draait op 30% van de tien miljoen populairste websites

WordPress

WordPress is al jaren veruit de populairste tool om websites mee te bouwen. Onlangs maakte W3Techs bekend dat inmiddels dertig procent van de tien miljoen populairste websites op WordPress draaien. Overigens is het gebruik van WordPress niet ineens heel hard gestegen, maar bereikte onlangs wel deze mijlpaal, zo toont W3Techs op zijn cms-pagina. Daarmee laat WordPress andere websitebouwtools ver achter zich. Joomla staat tweede met een score van 3,1 procent, gevolgd door Drupal met 2,2 procent. Daarna volgen Magento, Shopify en Blogger.

Jij vraagt, wij draaien: Vevida langer bereikbaar

Je bent eraan gewend dat onze medewerkers op de klantenservice jou steeds deskundig en adequaat te woord staan. Nu zijn we op werkdagen langer bereikbaar: van 8.30 uur tot en met 20.00 uur. Deze verruiming van onze openingstijden is ingevoerd omdat wij beseffen dat jij soms ook in de vroege avonduren behoefte hebt aan telefonische ondersteuning. Buiten deze uren kun je ons natuurlijk altijd per e-mail bereiken.

Websites zorginstellingen nog slecht toegankelijk voor mensen met een beperking

Accessibility

De websites van veel huisartsen, ziekenhuizen en andere Nederlandse zorginstelling zijn niet of slecht toegankelijk voor mensen met een auditieve of visuele beperking. Dat meldt de Stichting Accessibility. Het is een jaar geleden dat de wetgeving van kracht werd die organisaties onder meer verplicht om websites bruikbaar te maken voor mensen met een beperking. Er blijkt nog maar weinig veranderd. Technisch is het al wel heel goed mogelijk websites aan te passen voor deze doelgroep. Onze Romke heeft in juni 2017 al een interessant blog over accessibility geschreven.

Beveiligingsupdate WordPress lost kwetsbaarheid op

WordPress heeft zojuist versie 4.9.2 uitgebracht. Met deze beveiligingsupdate wordt onder meer een XSS-kwetsbaarheid in de Flash fallback bestanden van MediaElement opgelost. Omdat Flash-bestanden in de meeste gevallen niet meer nodig zijn, zijn deze in de nieuwe versie uit WordPress verwijderd. Het is zaak je WordPress website zo snel mogelijk bij te werken. Heb je de Vevida Optimizer geïnstalleerd, dan wordt jouw site automatisch bijgewerkt naar de meest recente versie.

Meltdown en Spectre: Wij zijn bij met de updates. Jij ook?

Het kan je niet zijn ontgaan; de processoren van Intel, AMD en ARM bevatten de lekken Meltdown en Spectre. Deze zijn dermate ernstig dat in sommige gevallen hackers via phishingmails toegang kunnen krijgen tot het hart van jouw pc of Mac. Dat wil je niet. Gelukkig zijn er inmiddels allemaal beveiligingsupdates uitgebracht. Voor jou is het zaak deze updates uit te voeren, zodra je de melding krijgt dat deze beschikbaar zijn. Natuurlijk hebben ook wij alle beschikbare updates al uitgevoerd.

Lees meer »

1 2 3 39