WordPress 4.9 is uit: beter samenwerken en foutcontrole

Gisteren is de nieuwste versie van WordPress uitgekomen, WordPress 4.9. Deze versie bevat veel verbeteringen aan de Customizer, syntax highlighting en foutcontrole. Snap je niet wat deze termen betekenen? Geen zorg, we leggen het voor je uit.

Lees meer »

Wordt het niet eens tijd om jouw back-ups goed te regelen?

Iedereen weet inmiddels wel dat het maken van back-ups van je websitedata en e-mails belangrijk is. Toch zijn slechts weinigen hier op voorhand bewust mee bezig. Tot ze bijvoorbeeld ‘per ongeluk’ complete mappen uit hun e-mailaccount hebben verwijderd. Of een mailtje op hun telefoon verwijderd, dat hierdoor ook uit de inbox op hun computer is verdwenen. Met ons component Extra Veilig ben je altijd verzekerd van back-ups.

Lees meer »

Voel je Zen met Protractor

Protractor is een tool die automatisch kan testen of jouw zelfgebouwde website pagina / onderdelen zich precies zo gedragen als de bedoeling is, zodat je dat niet meer met de hand hoeft te doen. In dit artikel vertelt onze ontwikkelaar Romke je meer over deze handige tool, en waarom het een goed idee is om uitgebreide tests voor jouw website te schrijven.

Lees meer »

Protractor: geleerde lessen

Ik heb eerder geschreven over Protractor, en waarom het een goed idee is deze tool te gebruiken om je projecten mee te testen. Bij Vevida hebben we een uitvoerige Protractor test suite gemaakt voor een van onze projecten. Hierdoor hebben we inmiddels aardig wat ervaring opgedaan met het gebruik van deze tool. In dit artikel vertel ik over de lessen die ik heb geleerd.

Lees meer »

WordCamp Europe: leren, netwerken en bijdragen

Parijs stond op 15, 16 en 17 juni helemaal in het teken van WordPress. Duizenden WordPressers uit 84 landen kwamen samen om te luisteren naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van het populairste CMS. Als WordPress hoster was Vevida met enkele collega’s van de partij. Vooral om te leren, maar ook om bij te dragen aan de community. Zo presenteerden wij daar de bijgewerkte versie van onze Vevida Optimizer. Een korte terugblik.

Lees meer »

Accessibility is fascinerend

Accessibility. Toegankelijkheid. Drempelvrij. Als ervaren frontend developer heb je hier al een paar keer iets over gehoord. Maar wat het precies is… Iets over blinde mensen die je website niet kunnen gebruiken. Toch? Vaag voel je je schuldig dat het onderwerp je zo weinig interesseert. Dus om van die gevoelens af te komen stap je naar het management: als je het hun probleem kunt maken ben je er zelf mooi vanaf. Maar wat zegt management? “Je hebt gelijk, we moeten hier iets aan doen. Ga jij eens uitzoeken wat er precies moet gebeuren.”

Lees meer »

WordPress lost beveiligingslek op

Intuïtiever werken dankzij WordPress 4.8

Widgets waarmee je snel video, audio of afbeeldingen kunt toevoegen aan een sidebar op je website, een tekst-widget mét visual editor en een zichtbare linkbegrenzer. Dankzij deze kersverse toepassingen in de gisteren uitgebrachte versie (4.8) wordt werken met WordPress 4.8 – vernoemd naar jazzmusicus William John “Bill” Evans – nog intuïtiever.

Lees meer »

Vannacht verhuizen we onze webservers

Wij gaan vannacht (rond middernacht) onze webservers verhuizen. Omdat we onze servers fysiek moeten verplaatsen van Amsterdam naar Groningen, kunnen we niet voorkomen dat jouw website enige tijd onbereikbaar is. Wees gerust: we gaan ervoor zorgen dat jij zo min mogelijk van de verhuizing merkt.

Vannacht verhuizen we onze mailservers

Wij gaan vannacht onze mailservers verhuizen. Omdat we onze servers fysiek moeten verplaatsen van Amsterdam naar Groningen, kunnen we niet voorkomen dat jouw e-mail enige tijd onbereikbaar is. Wees gerust: alle e-mail wordt door ons bewaard totdat de servers zijn verhuisd. Zodra deze servers weer zijn ingeschakeld, wordt de bewaarde e-mail alsnog verwerkt.

Lees meer »

1 2 3 38