Websites zorginstellingen nog slecht toegankelijk voor mensen met een beperking

Accessibility

De websites van veel huisartsen, ziekenhuizen en andere Nederlandse zorginstelling zijn niet of slecht toegankelijk voor mensen met een auditieve of visuele beperking. Dat meldt de Stichting Accessibility. Het is een jaar geleden dat de wetgeving van kracht werd die organisaties onder meer verplicht om websites bruikbaar te maken voor mensen met een beperking. Er blijkt nog maar weinig veranderd. Technisch is het al wel heel goed mogelijk websites aan te passen voor deze doelgroep. Onze Romke heeft in juni 2017 al een interessant blog over accessibility geschreven.

Beveiligingsupdate WordPress lost kwetsbaarheid op

WordPress heeft zojuist versie 4.9.2 uitgebracht. Met deze beveiligingsupdate wordt onder meer een XSS-kwetsbaarheid in de Flash fallback bestanden van MediaElement opgelost. Omdat Flash-bestanden in de meeste gevallen niet meer nodig zijn, zijn deze in de nieuwe versie uit WordPress verwijderd. Het is zaak je WordPress website zo snel mogelijk bij te werken. Heb je de Vevida Optimizer geïnstalleerd, dan wordt jouw site automatisch bijgewerkt naar de meest recente versie.

Meltdown en Spectre: Wij zijn bij met de updates. Jij ook?

Het kan je niet zijn ontgaan; de processoren van Intel, AMD en ARM bevatten de lekken Meltdown en Spectre. Deze zijn dermate ernstig dat in sommige gevallen hackers via phishingmails toegang kunnen krijgen tot het hart van jouw pc of Mac. Dat wil je niet. Gelukkig zijn er inmiddels allemaal beveiligingsupdates uitgebracht. Voor jou is het zaak deze updates uit te voeren, zodra je de melding krijgt dat deze beschikbaar zijn. Natuurlijk hebben ook wij alle beschikbare updates al uitgevoerd.

Lees meer »

WordCamp US 2017 – Nashville: big, bigger, biggest

Nog geen week geleden stond ik in Utrecht, ook voor een WordCamp. Inmiddels ben ik aangekomen in Nashville voor WordCamp US 2017. Je weet wat ze zeggen: “Everything is bigger in America!” En dat is hier zeker het geval, met in totaal 60 sprekers, ruim 160 vrijwilligers en meer dan 1500 bezoekers die het congrescentrum van Nashville een weekend op z’n kop mogen zetten.

Lees meer »

WordCamp Utrecht: waanzinnig, informatief, inspirerend en gezellig

“Na een lang weekend kom ik zondagavond eindelijk thuis. ‘Hoe was het’, vraagt mijn vrouw. Ik stamel wat zinnen, die het best zijn samen te vatten in vier woorden: waanzinnig, informatief, inspirerend en gezellig.” Onze WordPress expert Pieter Daalder blikt terug op WordCamp Utrecht op 25 en 26 november 2017. Hij was daar vrijwilliger.

Lees meer »

Van PHP 7.0 naar PHP 7.1 als nieuwe standaard

Wij hebben dit jaar flink veel werk verzet om van PHP 7.0 de standaard PHP-versie te maken in onze hostingomgeving. De reden: nieuwe PHP-versies brengen verbeteringen en dat is goed voor jouw website, en daar zorgen wij graag voor! Maar de ontwikkeling van PHP staat niet stil. Daarom werken we nu ook al druk aan de uitrol van van PHP 7.1. Dat wordt eind januari 2018 de nieuwe standaard.

Lees meer »

‘Het is mijn verjaardag, dus dat gebak komt goed van pas’

Twee dingen worden al snel duidelijk tijdens ons rondje Nederland: heel veel klanten van het eerste uur zijn erin geslaagd om een gratis verjaardagstaart van Vevida te claimen, en werkelijk iedereen ontvangt ons met open armen en een leuk verhaal in relatie tot Vevida. Eerlijk gezegd: dat doet ons deugd. Onze collega’s Martijn, Peter, Günther en Caroline hebben hun belevenissen opgetekend in onderstaand samenraapsel van anekdotes.

Lees meer »

1 2 3 39