PHP 7.2 is onze nieuwe standaard

Wij maken deze week een begin om van PHP 7.2 de standaardversie op onze hostingomgeving te maken. De belangrijkste reden hiervoor is dat in deze nieuwe versie van PHP enkele features zitten die jouw website beter laten presteren en de veiligheid verhogen. Dat vinden wij heel belangrijk.

Lees meer »

WordPress Gutenberg: wel of niet testen?

Vooruitlopend op de komst van Gutenberg – de nieuwe visuele editor van WordPress die dit najaar verschijnt – wordt vanaf 31 juli WordPress versie 4.9.8 uitgerold. In deze meest recente versie staat een oproep om de nieuwe editor uit te proberen. Op het welkomstscherm kun je met een enkele klik de installatie starten, waarna je gebruik maakt van de mogelijkheden die Gutenberg jou geeft.

Lees meer »

Je website niet beveiligd? Chrome waarschuwt nu echt!

De nieuwste update van Google Chrome (68) is sinds vandaag beschikbaar. Dat is hartstikke leuk voor de gebruikers, maar voor jou minder geslaagd als jij nog niet over een met SSL-beveiligde website beschikt. In deze nieuwste update worden gebruikers namelijk nadrukkelijk gewaarschuwd wanneer zij een onveilige website bezoeken.

Lees meer »

Van ons gft-afval wordt nu biogas gemaakt

Wij vinden dat je er alles aan moet doen om de wereld een beetje groener te maken dan ze nu is. Dus zijn wij halverwege vorig jaar overgestapt op het nóg beter scheiden van ons afval. Broodresten, schillen van ons fruit, restanten sla of groenten, theezakjes en koffiefilters verdwijnen sindsdien in een aparte BioBoxx, om te worden vergist tot hoogwaardig biogas.

Lees meer »

WordCamp Europe 2018: een terugblik

Van over de hele wereld trokken WordPressfanaten op 14 juni richting Belgrado in Servië. In De Witte Stad dompelden ruim 2000 ontwikkelaars en designers zich drie dagen lang onder in aan WordPress gerelateerde onderwerpen: van security tot design, van SEO tot gezondheid, van toegankelijkheid tot groepsprocessen. Uiteraard waren wij als WordPress expert aanwezig. Hierbij de highlights van dit evenement.

Lees meer »

Gutenberg oogst nu wel veel lof

We hebben er lang op moeten wachten, maar dit najaar gaat het dan eindelijk gebeuren: de release van WordPress 5.0. Er wordt met smart gewacht op deze versie. Vooral door de geïntegreerde nieuwe visual builder Gutenberg. Een jaar geleden klonk er vooral gemor ten opzichte van deze what you see is what you get editor. Dit jaar – tijdens WordCamp Europe 2018 in Belgrado – waren de reacties juist heel lovend.

Lees meer »

Gutenberg ontstijgt WordPress

De ontwikkelaars van Gutenberg moet het als muziek in de oren hebben geklonken. Hún “kindje”, de kersverse visual editor in WordPress die dit najaar beschikbaar komt, wordt straks ook gebruikt in de websitebouwtool Drupal. Het was een van de opmerkelijke nieuwtjes tijdens WordCamp Europe 2018 – hèt WordPress evenement van het jaar. Iedereen die geïnteresseerd is in WordPress stak op 14, 15 en 16 juni in het Servische Belgrado de koppen bij elkaar. Uiteraard waren wij erbij.

Lees meer »

Vevida wint RegiStar Award

Yes! We hebben hem binnen. Wij zijn de trotse winnaar van de RegiStar Award voor beste .NL-Reseller. We ontvingen deze prijs op de Dag van de Domeinnaam vooral vanwege de positieve manier waarop  onze klanten in hun kracht zetten. Kennis delen door middel van trainingen over bijvoorbeeld Google en de AVG (Vevida Academy) en meetups over WordPress. “Naast een deskundige klantenservice biedt deze jubilaris (want bestaat 20 jaar!) een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Een makkelijk toegankelijke partij”, is het oordeel.

Lees meer »

Nog te veel websites kwetsbaar voor digitale inbraak

Wij hameren er al jaren op dat jij als online ondernemer je website goed moet beveiligen tegen misbruik. Gebruik een SSL-certificaat voor de bescherming van persoonsgegevens, werk je website en plugins altijd bij naar de laatste versie, zorg voor een goede back-up en gebruik altijd sterke wachtwoorden. Toch is driekwart van de ruim 500.000 websites van het midden- en kleinbedrijf (mkb), die privacygevoelige informatie verwerken, kwetsbaar voor digitale inbraak, zo blijkt uit een onderzoek van Dataprovider.

Lees meer »

Onze algemene voorwaarden zijn aangepast vanwege de AVG

De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) wordt per 25 mei 2018 vervangen door de GDPR. In Nederland noemen we deze wet de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook Vevida moet aan deze nieuwe wet voldoen, we hebben onze algemene voorwaarden er op aangepast.

Lees meer »

1 2 3 40