Waarom SSL? Omdat Google dat wil én jou ervoor beloont

Wij hameren al een tijdje op het belang van SSL (https). Dat doen we niet voor niks. SSL is namelijk de nieuwe standaard. Brussel eist het, de Nederlandse wetgeving ook. Veel urgenter is dat Google heel veel waarde hecht aan SSL-sites. Sites mét SSL krijgen in de zoekmachines de voorkeur boven sites zónder https. Bij ons zit SSL in het Extra Veilig component. Dat is tevens inclusief zeven dagen back-up.

 

Versie 2 handleiding WordPress voor beginners is uit

We zijn er even mee bezig geweest, maar kunnen nu met gepaste trots melden dat onze “handleiding WordPress voor beginners” met zestig pagina’s is uitgebreid. In Versie 2 van de handleiding staan nu nóg meer handige tips & tricks. Jij kunt deze pdf gratis downloaden! Zie het als een verlaat Valentijnscadeautje van onze kant.

 

Voorkom dat jouw mailtje voor spam wordt aangezien

Het kan een keer gebeuren dat een door jou verstuurde e-mail bij de ander in zijn/haar spambox belandt. De grote e-mailverwerkers zijn namelijk continu bezig om spam te bestrijden. Vooral omdat naar schatting 70 tot 90 % van alle verzonden e-mails eigenlijk spam is. Google (Gmail) en Microsoft (Hotmail, Live en Outlook) zijn mede hierdoor strenger geworden. Met als gevolg dat ook reguliere mail in de spamfolder terecht kan komen. Wij leggen je uit wat je eraan kunt doen om dit te voorkomen.

Lees meer »

Open Stad 050: virtuele tour en een kijkje in ons kantoor

Klanten, studenten, scholieren, werkzoekenden en andere belangstellenden zijn zaterdag 18 maart welkom in ons kantoor aan de Rozenburglaan 3 in Groningen. Tijdens Open Stad 050 zetten Groninger bedrijven hun deuren wagenwijd open voor iedereen die eens een kijkje achter de schermen wil nemen. En natuurlijk doen wij mee.

Lees meer »

Schrijf je in: training WordPress, de volgende stap 

Je hebt de basis van WordPress onder de knie. Nu wil je meer. Schrijf je dan in voor onze training WordPress, de volgende stap op woensdag 15 maart. In twee klassikale delen van één uur leert Roy Sahupala je de onmisbare vervolgstappen. Daarna volgt in kleinere setting nog een informele Q&A van anderhalf uur met Roy en vijf WordPress experts van Vevida. Schrijf je nu in!

 

Een menu in WordPress maken: Zo doe je dat!

Het hebben van een overzichtelijk menu is natuurlijk belangrijk voor de bezoeker van je website. Zo wordt navigeren door jouw website een plezierige bezigheid. En dat is wat jij wilt: je klanten een goed gevoel geven waardoor ze langer op je site zijn én aankopen doen. Wij leggen je uit hoe je snel een helder menu in WordPress maakt. Neem een kijkje!

Heb jij al SSL? Check het snel op hebikwelssl.nl

We schreven in de vorige nieuwsbrief al over de waarschuwing die Chrome in 2017 geeft aan bezoekers van sites en shops zónder https. Dat hebben we geweten. De telefoon stond enkele dagen roodgloeiend met steeds dezelfde vraag: Heb ik wel SSL? Dus hebben we daar iets op bedacht! Heb jij dezelfde vraag? Ga dan snel naar hebikwelssl.nl en doe de check.

Facelilft voor vevida.academy

Onze website vevida.academy onderging een facelift. Dat werd de hoogste tijd, want de site was hopeloos ouderwets. Je hebt nu in één oogopslag zicht op de trainingen die wij verzorgen en je leert meer over de sprekers die de trainingen verzorgen. Heb jij je zojuist ingeschreven voor onze nieuwe training (WordPress, de volgende stap) dan heb je al kennisgemaakt met het nieuwe uiterlijk. Zo niet, neem dan gerust even een kijkje.

We gaan onze servers verhuizen

Wij gaan dit voorjaar onze servers verhuizen van Amsterdam naar twee state-of-the-art datacenters in Groningen. Dat brengt ons heel veel voordelen. Met ons bedoelen we ook jou als klant. Zo hebben wij bij onze keuze voor deze datacenters vooral gelet op betere stabiliteit, veiligheid en back-up. En voor het geval je ’t je afvraagt: onze nieuwe datacenters liggen buiten het aardbevingsgebied.

Lees meer »

WordPress 4.7.1 update lost 8 problemen op

WordPress heeft afgelopen nacht een veiligheidsupdate uitgebracht. In deze versie 4.7.1 zijn maar liefst acht problemen aangepakt. Wij raden je dan ook aan om je WordPress website meteen bij te werken.

Wil je niet elke keer zelf handmatig deze updates uitvoeren? Download dan onze Vevida Optimizer plugin. Dan ben je ervan verzekerd dat dergelijke updates automatisch worden toegepast.

1 2 3 36