Je hebt een WordPress website ontwikkelt naast je bestaande website. Hoe kun je deze verplaatsen? Door gebruik te maken van de relocate functionaliteit van WordPress kun je de benodigde wijzigingen door WordPress zelf laten uitvoeren. We laten je zien hoe dit in z’n werk gaat:

We gaan er in dit artikel voor het gemak van uit dat er binnen je site geen gebruik wordt gemaakt van de url van WordPress zelf. Als dit wel het geval is dan kunnen onderdelen van je site hierna niet goed meer werken. Dit kan gelden voor media, CSS bestanden of andere onderdelen. Als je bijvoorbeeld een zogenaamde page-builder gebruikt dan is dit vaak het geval.

Link naar deze kopDownloaden van het configuratiebestand

Eerst maak je met je FTP-programma verbinding met je website. Hier kun je de WordPress website verplaatsen naar de gewenste locatie op de server. Zodra dit is gedaan kun je het configuratiebestand wp-config.php downloaden van je site. Let op: vanaf dit moment is je website niet langer zichtbaar, totdat je de volgende stappen hebt uitgevoerd. Dit is dus geen tijd voor een koffie- of theepauze!

Link naar deze kopAanpassen van configuratie om WordPress website verplaatsen

In het configuratiebestand wp-config.php zie je een aantal regels staan met hierin de tekst:

define('variabele',waarde);

Na de laatste variabele die op deze manier wordt vermeld, voeg je de volgende regel toe:

define('RELOCATE',true);

Link naar deze kopWijzigingen uploaden naar de server

Hierna sla je het bestand weer op en verplaats je deze met een FTP-programma weer naar de server. Zodra dit is gebeurd, kun je weer naar je site toegaan en inloggen via het loginscript wp-login.php. Je gaat hiervoor naar de url van je site, gevolgd door /wp-login.php. Hier log je met je reguliere gebruikersnaam en wachtwoord in op de site. Nadat je bent ingelogd op de beheeromgeving van de site kun je nu onder de Instellingen nakijken of het WordPress-adres en het Site-adres correct zijn gewijzigd.

Link naar deze kopHet configuratiebestand terugzetten naar de originele staat

Als dit inderdaad het geval is kun je het configuratiebestand van je site weer via FTP downloaden. De regel die we eerder hebben toegevoegd, kun je nu weer verwijderen. Zodra dit is gedaan, sla je het bestand weer op en upload je dat weer naar je site. Op die manier kunnen derden deze functionaliteit niet misbruiken.

Wat vind jij van dit antwoord?

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.