Soms wil je graag de URL veranderen waarvandaan je WordPress thema style.css-stylesheet geladen wordt. Als je van content offloading technieken gebruikmaakt bijvoorbeeld.

Het volgende stukje code, dat als een filter in jouw thema functions.php geplaatst moet worden, zorgt ervoor dat het stylesheet niet meer geladen wordt van www.example.com, maar vanaf cdn.example.com…

function vevida_stylesheet_directory_uri() {
  return "http://cdn.example.com/wp-content/themes/[thema_naam]";
}
add_filter('stylesheet_directory_uri', 'vevida_stylesheet_directory_uri' );

Als je zoiets wilt gebruiken moet je de URL (of subdomein) cdn.example.com veranderen naar het subdomein dat je hiervoor in MyVevida hebt aangemaakt. Ook [thema_naam] moet je aanpassen met de naam van jouw thema.

Hierna wordt jouw thema’s style.css geladen vanaf een andere hostnaam, wat de performance van WordPress kan verbeteren. Je vindt relevante documentatie over de get_stylesheet_directory_uri()-functie in de WordPress Codex.