WordPress slaat alle wijzigingen van berichten op als revisies van berichten of pagina’s. Die nemen mettertijd veel ruimte van je MySQL-database in beslag. Teveel revisies hebben kan je blog zelfs vertragen. Het is daarom verstandig om het aantal oude revisies te beperken. Je blog kan dan een stuk sneller zijn!

Oude revisies verwijderen

We verwijderen eerst alle oude revisies. Dat kun je gemakkelijk via phpMyAdmin, een online applicatie om je database te beheren. Het is verstandig om eerst een back-up van je database te maken: die kun je dan terugzetten als er iets misgaat.

• Log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je database en de juiste databaseserver
  • Klik op het tabblad SQL
delete a, b, c
from `wp_posts` a
left join `wp_term_relationships` b on a.id = b.object_id
left join `wp_postmeta` c on a.id = c.post_id
left join `wp_term_taxonomy` d on b.term_taxonomy_id = d.term_taxonomy_id
where a.post_type = "revision"
and d.taxonomy != "link_category";
delete from `wp_posts` where post_type="revision";
  • Kopieer deze code naar het tekstvak en klik op de knop Start

Alle oude revisies zijn nu verwijderd.

Aantal revisies beperken

Je kunt WordPress zo instellen, dat het steeds een maximumaantal revisies per bericht of pagina maakt. Oudere revisies worden dan steeds automatisch verwijderd. In dit voorbeeld stellen we een maximumaantal van 5 revisies (plus één voor het automatisch opslaan van concepten) in.

• Open het bestand wp-config.php van je website
define('WP_POST_REVISIONS', 5);
  • Voeg deze regel toe en sla het bestand op
  • Upload het bestand wp-config.php naar de map www van je website