Permalinks zijn de permanente links van jouw berichten, pagina’s , categorieën en tags in WordPress. Anderen gebruiken permalinks om daarnaar te verwijzen. Permalinks zijn daarom bedoeld om voor langere tijd te blijven bestaan.

Voor mensen (en dus ook zoekmachines) is het beter om duidelijke, leesbare URLs te gebruiken. Een mooie permalink ziet er dan bijvoorbeeld uit als /nieuws/titel-van-jouw-bericht in plaats van /index.php?p=143.

‘Mooie’ permalinks kun je inschakelen in WordPress. Daarvoor is het nodig dat je eerst via MyVevida schrijfrechten instelt voor /www. WordPress maakt dan automatisch een web.config met de juiste instellingen.

Vervolgens kun je in de WP-admin onder het kopje Instellingen en dan Permalinks kiezen hoe de URLs op jouw website eruit moeten zien.