Weet jij al dat je in WordPress plugins automatisch kunt laten bijwerken naar de nieuwste versie? Dan hoef je er niet meer naar om te kijken. Laat WordPress plugins automatisch bijwerken en je beschikt altijd over de meest recente versies. Gebruik hiervoor onze eigen Vevida Optimizer plugin.

De plugin is te vinden via je WordPress Dashboard. Via Plugins > Nieuwe plugin kan je zoeken op zoekterm Vevida. Ook kan je de plugin downloaden via WordPress.org.

De Vevida Optimizer plugin werkt zo dat er een nieuw submenu-item verschijnt onder de knop Dashboard, namelijk Update Instellingen (Update Settings). Daar kan je door middel van ‘vinkjes’ aangeven welke onderdelen van WordPress je automatisch wilt bijwerken. Na installatie van de plugin staan alle updates standaard aan, maar dit is natuurlijk naar wens aan te passen. Updates voor WordPress versies, thema’s, vertalingen en individuele plugins kunnen apart aan en uitgezet worden.

De plugin stuurt een email na elke automatische update. Mocht de website niet meer functioneren na een update, dan kan op deze manier worden herleid welke update het probleem veroorzaakt. Dit kan vervolgens worden opgelost door de update terug te draaien en (tijdelijk) het automatisch updaten van dat onderdeel uit te schakelen. Uiteraard is het verstandig dat, zodra het probleem is verholpen, het automatisch updaten weer wordt ingeschakeld.

Bij het aanmaken van een nieuwe WordPress website via myVevida wordt de Vevida Optimizer plugin standaard meegeleverd.