Witte pagina WordPressHeb je een witte pagina in WordPress? Zo los je het op. Je website of webshop toont een witte pagina in WordPress en is hierdoor niet bereikbaar voor klanten. Jij zit met je handen in het haar, want je hebt geen idee wat er aan de hand is. Logisch, want er kunnen verschillende redenen zijn waarom je deze witte pagina in WordPress ziet. Dit scherm wordt ook wel the white screen of death genoemd.

Witte pagina in WordPress? Check je plugins

De kans is aanwezig dat een van de plugins die jij gebruikt het witte scherm in WordPress veroorzaakt. Er is een manier om snel te achterhalen of een van je plugins de boosdoener is. Dat doe je door ze allemaal in een keer te deactiveren.

Als je nog wel toegang hebt tot je wp-admin

Klik op plugins, zodat je een overzicht van al je plugins ziet. Selecteer vervolgens alle plugins en verander de status in deactiveren. Kies nu voor Uitvoeren.

De volgende stap is om te controleren of de witte pagina WordPress is verdwenen en je website het weer doet. Zo ja, dan weet je in elk geval dat een van je plugins de witte pagina in WordPress veroorzaakt. Activeer nu een voor een al je plugins en controleer tussendoor steeds of je website nog steeds werkt. Zodra je weer een wit scherm krijgt weet je dat de laatst geactiveerde plugin de aanstichter is. Ga na of er voor deze plugin een update beschikbaar is. Zo niet, zoek dan naar een goed alternatief en gebruik dat.

Als je geen toegang hebt tot je wp-admin

Heb je vanwege ‘The white screen of death’ geen toegang tot je wp-admin, dan moet je met een FTP-programma inloggen om je WordPress-bestanden te kunnen bekijken en bewerken. Ga naar de map wp-content/plugins en verander per plugin de mapnaam naar mapnaam_oud (waarbij de mapnaam de naam van de betreffende plugin is). Doe dit een voor een en controleer tussendoor of de website wel of niet werkt. Zie je geen wit scherm in WordPress meer dan is de zojuist hernoemde plugin het probleem. Zoek naar een vervangende plugin.

Het instellen van de debug mode

Je kunt ook kiezen voor het laten tonen van de WordPress foutmeldingen. Dat doe je door de wp-debug mode te activeren. Lees de stap voor stap uitleg over het instellen van de debugmode.

Tip: Vind je het te ingewikkeld om dit probleem zelf op te lossen? Kies dan voor WordPress Webhosting van Vevida. Dan ben je via een speciaal telefoonnummer verzekerd van de persoonlijke ondersteuning door een van onze WordPress specialisten.

Meer info over WordPress Hosting

Wil je het toch liever zelf oplossen, lees dan verder.

Wat ook kan helpen bij een witte pagina in WordPress

Als je de pluginmap hebt hernoemd, kun je ook proberen om de plugin opnieuw te installeren via wp-admin. Dat doe je in het onderdeel plugins installeren. Het kan namelijk zo zijn dat er iets is misgegaan bij een update van de plugin.

Tip: Je kunt WordPress plugins uitschakelen via phpMyAdmin van Vevida.

Verander je thema

Is het niet een van je plugins die het witte scherm in WordPress veroorzaakt? Dan kan de schuld liggen bij het thema dat je gebruikt. Daar is een eenvoudige check voor.

Als je nog wel toegang hebt tot je wp-admin

Ga in WordPress via Weergave naar Thema’s. Schakel het huidige thema uit door tijdelijk een ander standaard WordPress thema – bijvoorbeeld twenty fifteen – te kiezen. Ga nu naar je website. Geeft WordPress opnieuw een witte pagina dan ligt het probleem niet bij je huidige thema. Maar is je website nu wel weer beschikbaar, moet je beginnen met troubleshooten. Door het instellen van een DEBUG kun je achterhalen wat er aan de hand is. Hulp bij het instellen van een WordPress Debug.

Als je geen toegang hebt tot je wp-admin

Kun je niet meer inloggen op je wp-admin? Er is een foefje waarmee je toch weer in de wp-admin van je WordPress website kunt komen. Log via FTP in op je site en verander de naam van je thema van /wp-content/themes/naamvanhetthema naar /wp-content/themes/naamvanhetthema_oud.

Kies nu een nieuw thema, bijvoorbeeld /wp-content/themes/nieuwthema en verander de naam hiervan in de naam van je oude thema, dus /wp-content/themes/naamvanhetthema. WordPress herkent nu namelijk de naam van je oude thema en gebruikt vervolgens de inhoud van deze nieuwe map. WordPress laadt nu het nieuw gekozen thema, waarmee jij weer toegang hebt tot je wp-admin.
Nu jij weer toegang hebt tot je wp-admin kun je vrij eenvoudig kiezen voor een nieuw WordPress thema en deze activeren. Hiermee is je probleem opgelost.

Toch nog persoonlijke hulp nodig bij een witte pagina in WordPress?

Vind je het toch te ingewikkeld om dit probleem zelf op te lossen? Kies dan voor WordPress Webhosting van Vevida. Dan ben je via een speciaal telefoonnummer verzekerd van de persoonlijke ondersteuning door een van onze WordPress specialisten.

Ik wil WordPress Hosting

Resumerend, heb je een witte pagina in WordPress?

• Check of een van je plugins de witte pagina in WordPress veroorzaakt
  • Controleer of de witte pagin is ontstaan door je thema
  • Stel debug mode in voor tonen foutmeldingen WordPress.

Hier vind je ook nog interessante tips rond de white screen of death in WordPress.

Bewaren

Bewaren

Bewaren