WordPress logoIn eerdere versies van WordPress was de foutafhandeling nog niet zo goed geregeld als tegenwoordig. Als er in je site iets misging dan werd er enkel nog een blanco pagina getoond. Hier komt de term white screen of death, oftwel een witte pagina vandaan. Inmiddels zou je deze pagina niet meer tegen moeten komen. Als er in je website iets misgaat dan wordt tegenwoordig een neutrale melding op de site getoond. Deze melding komt vanuit de zogenaamde Recovery Mode van je website. In veel gevallen zul je hiervan ook per mail op de hoogte gesteld worden.

Link naar deze kopRecovery Mode? En nu dan?

Als je site nou toch in de Recovery Mode terecht is gekomen dan wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Om dat te doen is het van belang dat je er achter komt wat er precies aan de hand is. Om er achter te komen wat er speelt activeer je de debug modus van je website. Open hiervoor het bestand wp-config.php dat in de root van je WordPress installatie staat. Zoek daarin de volgende regel:
define( 'WP_DEBUG', false );
De waarde van deze variabele bepaalt of er door je website foutmeldingen getoond mogen worden. In dit geval zet je deze dus tijdelijk op true, zodat we kunnen zien wat er precies misgaat:
define( 'WP_DEBUG', true );
Aan de hand van de getoonde foutmelding kun je nu gericht aan de slag om je probleem op te lossen. Zodra je dit in orde hebt gemaakt kun je weer normaal gebruik maken van je website.

Tip: Vind je het te ingewikkeld om dit probleem zelf op te lossen? Kies dan voor WordPress Webhosting van Vevida. Dan ben je via een speciaal telefoonnummer verzekerd van de persoonlijke ondersteuning door een van onze WordPress specialisten.

Meer info over WordPress Hosting