Widgets in WordPress zijn onderdelen die je in de zijbalk (voetbalk, footer) van je website kunt plaatsen. Je gebruikt widgets in WordPress om op verschillende pagina’s van je website extra informatie te geven, zoals  je openingsuren, een aangepast menu, een opsomming van je laatste blogberichten, een Facebook Like-knop enz…

Wil jij Widgets in WordPress plaatsen?

Ga dan als volgt te werk: Klik in de linkerkolom op Weergave en dan op Widgets.

widgets in WordPress

Nu ben je op de widget-pagina waar je alle widgets kunt beheren en plaatsen. Zoals je ziet is de pagina opgedeeld in twee delen. Links zie je de Beschikbare widgets en rechts zie je de balken of Widget Area’s aangemaakt door het Thema. De plaats van de zijbalken of voetbalken zijn afhankelijk van het Thema.

widget2

Ook hebben sommige thema’s enkele speciale widgets. Je kunt wel zelf bepalen welke widgets in welke balk komen te staan. Er zijn ook nog steeds thema’s die het gebruik van widgets niet toestaan, maar dat aantal neemt af.

Een widget aan een balk toevoegen doe je door deze te verslepen van links naar de gewenste balk aan de rechterkant.

widget3

Staat de widget eenmaal op zijn plaats, dan krijg je een detailvenster van de widget te zien. Hierin kun je nog bepaalde zaken aanpassen. Wat je kunt aanpassen verschilt per widget. Vergeet je aanpassingen niet te bewaren en klik op ‘Opslaan’.

widhet4

De zijbalk na het toevoegen van de widget Meest recente berichten.

widget5

Wil jij persoonlijke support?

Ben jij op zoek naar meer support bij je WordPress website? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over WordPress Hosting. Bij dit pakket krijg je de persoonlijke ondersteuning van je eigen WordPress expert.

Wat vind jij van dit antwoord?

Voor vragen kun je met ons chatten, mailen of bellen (050 211 0100)

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.