Jouw website gebruikt in principe de nieuwste versie van het ASP.NET Framework. Maar sommige websites gebruiken nog een oudere versie. Wil je het versienummer bij benadering weten? Dat kan met een paar regels code:

<%@ Page Language="VB" EnableSessionState="False" EnableViewState="False" Trace="False" Debug="False"%>
<script language="VB" runat=server>
	Sub Page_Load(Sender as Object, E as EventArgs)
		Response.Write(".NET framework version: " & System.Environment.Version.ToString())
	End Sub
</script>
  • Kopieer deze code naar een nieuw bestand
  • Sla het bestand op als versie.aspx
  • Upload via FTP of publiceer met Web Deploy het bestand versie.aspx naar de map www van je website

Het versienummer kan je ten slotte zien op je website als je gaat naar https://www.example.nl/versie.aspx (vervang example.nl door jouw domeinnaam).

Actuele versie-informatie vind je ook altijd terug in ons artikel Welke .NET versies kan ik gebruiken?