Je wilt graag gebruik maken van Python voor jouw website of webapplicatie? Bij Vevida kun je gebruik maken van Python als je beschikt over het pakket Python Hosting. Python is een eenvoudige maar krachtige object-georiënteerde programmeertaal, vergelijkbaar met Ruby of Perl. Meer informatie over Python kan je vinden op python.org.

Als jouw website gebruik maakt van Python, dan is het van groot belang om de Python environment altijd bij te werken naar de meest recente versie van de Python engine. Vevida ondersteunt altijd de huidige actief onderhouden versies en natuurlijk de nieuwste versie van Python. Zolang een bepaalde versie actief wordt ondersteund, en dus wordt voorzien van veiligheidsupdates, is deze versie bij Vevida beschikbaar. Je kiest de versie van Python via Applicatiebeheer in MyVevida.

Elke versie van Python wordt gedurende een periode van 18 maanden na introductie actief ontwikkeld en ondersteund. Na anderhalf jaar wordt een nieuwe versie geïntroduceerd en wordt de vorige versie nog zo’n 60 maanden (5 jaar) ondersteund met beveiligingsupdates. Daarna bereikt de versie haar End-of-Life datum en zal de ondersteuning bij Vevida ook ophouden. Deze informatie kan je gedetailleerd terugvinden op de website van Python.

Bij Vevida kun je altijd kiezen uit alle LTS-versies die nog binnen hun onderhoudscyclus zijn en de splinternieuwste versie waar op dat moment aan wordt ontwikkeld. Je kunt binnen je Python pakket verschillende versies naast elkaar gebruiken in verschillende applicaties, uiteraard in aparte environments. Op deze manier kun je jouw code al testen met nieuwe versies van Python.

Link naar deze kopMomenteel ondersteunen wij de volgende Python versies:


groenActieve ondersteuning : Bugs en veiligheidsproblemen worden opgelost. Er worden geregeld nieuwe upgrades uitgebracht.
oranje Alleen beveiligingsondersteuning: Alleen de noodzakelijke veiligheidsproblemen worden opgelost.
rood Wij ondersteunen deze versie niet meer.

Link naar deze kopPython 2

Nee, helaas. De officiële End-of-Life datum voor Python 2 was 1 januari 2020. En omdat Python 2 toch echt wel enkele jaren over datum is gegaan, denken wij dat het verstandig is de knoop maar gewoon door te hakken. Dat betekent dat we geen ondersteuning meer bieden voor Python 2 applicaties. Een betere reden om je  applicatie eens bij te werken naar Python 3 kunnen wij niet verzinnen.

Wat vind jij van dit antwoord?

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.