Als jouw website gebruik maakt van PHP, zoals bijv. een WordPress website, dan is het van groot belang om deze altijd bij te werken naar de meest recente PHP-versie (zie infographic). Dit zorgt voor een betere prestatie en voorkomt dat je website straks niet meer werkt.

Bij Vevida hebben wij veiligheid hoog in het vaandel staan. Wij gebruiken daarom altijd de meest recente versie van PHP. Zodra er een update verschijnt, voeren wij die uit. Dat verwachten wij ook van onze klanten. In het schema hieronder kun je zien welke PHP-versies er momenteel zijn en hoeveel daarvan nog worden ondersteund door veiligheidsupdates.

Momenteel ondersteunen wij de volgende PHP-versies:

groenActieve ondersteuning : Bugs en veiligheidsproblemen worden opgelost. Er worden geregeld nieuwe upgrades uitgebracht.

oranje Alleen beveiligingsondersteuning: Alleen de noodzakelijke veiligheidsproblemen worden opgelost.

rood Wij ondersteunen deze versie niet meer.

PHP-versie vanaf tot en met
7.1 1 okt 2017 1 dec 2019
7.2 1 dec 2017 1 dec 2020
7.3 13 dec 2018 NNB

PHP 7.3

Vanaf 13 december 2018 ondersteunen wij PHP 7.3. Deze versie is merkbaar sneller dan de voorgaande versies. Volgens externe metingen is hij 10% sneller dan 7.2, 31% sneller dan 7.0 en 300% sneller dan 5.x. We raden dan ook aan daar snel op over te stappen.

PHP 5.6 en 7.0

Inmiddels is de ondersteuning op de PHP-versies 5.6 en 7.0 gestopt. Omdat wij hierdoor de veiligheid niet langer kunnen garanderen, hebben wij op 3 december 2018 versie PHP 7.0 verwijderd. Tevens hebben wij op 3 januari 2019 de speciaal daarvoor ingerichte server met PHP 5.6 uitgeschakeld. Als jouw website sinds één van deze twee data niet meer naar behoren werkt, is de kans groot dat die afhankelijk is van verouderde code. Je kunt de site dan debuggen door de foutmeldingen zichtbaar te maken. Zie hiervoor ook PHP migreren naar nieuwere versies.