Als jouw website gebruik maakt van PHP, zoals bijv. een WordPress website, dan is het van groot belang om deze altijd bij te werken naar de meest recente PHP-versie (zie infographic). Dit zorgt voor een betere prestatie en voorkomt dat je website straks niet meer werkt.

Bij Vevida hebben wij veiligheid hoog in het vaandel staan. Wij gebruiken daarom altijd de meest recente versie van PHP. Zodra er een update verschijnt, voeren wij die uit. Dat verwachten wij ook van onze klanten. In het schema hieronder kun je zien welke PHP-versies er momenteel zijn en hoeveel daarvan nog worden ondersteund door veiligheidsupdates.

Momenteel ondersteunen wij de volgende PHP-versies:

groenActieve ondersteuning : Bugs en veiligheidsproblemen worden opgelost. Er worden geregeld nieuwe upgrades uitgebracht.

oranje Alleen beveiligingsondersteuning: Alleen de noodzakelijke veiligheidsproblemen worden opgelost.

rood Wij ondersteunen deze versie niet meer.

PHP-versie vanaf tot en met
5.6 dec 2018
7.0 jan 2016 dec 2018
7.1 okt 2017 mei 2019
7.2 dec 2017 mei 2020

PHP 5.6

Voor een gering aantal websites die draaien op PHP 5.6 hebben we tijdelijk tegen betaling van een extra toeslag nog 1 jaar een server actief. Het is echter veel verstandiger om dat geld uit te sparen en meteen de PHP-versie van jouw site bij te werken naar de meest recente. Verouderde PHP-versies worden namelijk niet langer of nauwelijks nog ondersteund door veiligheidsupdates. De kans is levensgroot dat je site in de toekomst niet langer werkt.

Als je toch nog gebruik wilt maken van de mogelijkheid om PHP 5.6 te draaien, kun je hiervoor contact opnemen met onze klantenservice. Wij  brengen eenmalig € 39,- (excl. BTW) in rekening voor deze extra dienst. Na 30 december 2018 is deze versie niet meer beschikbaar bij ons, omdat de ondersteuning van de PHP-ontwikkelaars dan ook stopt.