Als jouw website gebruik maakt van PHP, zoals bijv. een WordPress website, dan is het van groot belang om deze altijd bij te werken naar de meest recente PHP-versie (zie infographic). Dit zorgt voor een betere prestatie en voorkomt dat je website straks niet meer werkt.

Bij Vevida hebben wij veiligheid hoog in het vaandel staan. Wij gebruiken daarom altijd de meest recente versie van PHP. Zodra er een update verschijnt, voeren wij die uit. Dat verwachten wij ook van onze klanten. In het schema hieronder kun je zien welke PHP-versies er momenteel bij ons zijn en hoeveel daarvan nog worden ondersteund door veiligheidsupdates.

Link naar deze kopMomenteel ondersteunen wij de volgende PHP-versies:

1 jan 2019 1 jan 2020 1 jan 2021 1 jan 2022 1 jan 2023 1 jan 2024 1 jan 2025 1 jan 2026 7.4 8.0 8.1

Actieve ondersteuning : Bugs en veiligheidsproblemen worden opgelost. Er worden geregeld nieuwe upgrades uitgebracht.

Alleen beveiligingsondersteuning: Alleen de noodzakelijke veiligheidsproblemen worden opgelost.

Wij ondersteunen deze versie niet meer.

PHP-versie vanaf tot en met
7.4 12 dec 2019 28 nov 2022
8.0 10 dec 2020 26 nov 2023
8.1 16 dec 2021 25 nov 2024

Link naar deze kopPHP tot en met versie 7.3

De ondersteuning op de PHP-versies tot en met 7.3 is gestopt. De ontwikkelaars brengen er geen updates meer voor uit en daardoor kunnen wij voor deze versies de veiligheid niet langer garanderen.

Link naar deze kopPHP 7.4

Op 28 november 2022 stopt de ondersteuning voor PHP 7.4 bij ons. Wij raden aan nu al ervoor te zorgen dat jouw website geschikt is gemaakt voor de hogere versies.

Voor de migratie vind je alle informatie via PHP migreren naar nieuwere versies.

Link naar deze kopPHP 8.0

Sinds 10 december 2020 is PHP 8.0 beschikbaar op onze webservers.

Link naar deze kopZelf de PHP-versie veranderen op Windows Server IIS

Plaats de volgende XML-code in een web.config-bestand om de PHP-versie aan te passen. Verander mapnaam in 7.3, 7.4, 8.0, default of latest.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
  <system.webServer>
    <handlers>
      <remove name="PHP" />
      <!-- verander mapnaam in één van deze namen: 7.3, 7.4, 8.0, default, latest -->
      <add name="PHP" path="*.php" verb="*" modules="FastCgiModule" scriptProcessor="c:\vevida\php\mapnaam\php-cgi.exe" resourceType="File" />
    </handlers>