Alle blokken die je waarschijnlijk het meest gaat gebruiken kan je terugvinden onder deze blok-categorie. Hier kan je namelijk blokken terugvinden zoals onder andere kopteksten, paragrafen en afbeeldingen.

Algemene blokken

Paragraaf

Is automatisch geselecteerd wanneer je een nieuwe pagina of een nieuw bericht aanmaakt. Dit is de standaard voor het weergeven en toevoegen van tekst. Ben je tekst aan het invoeren en wil je een nieuwe alinea beginnen? Druk dan gewoon op Enter.

Kop

Koptekst 1 wordt standaard gebruikt voor de titel van je bericht of pagina. Koptekst 2 gebruik je als titel van een paragraaf, waardoor je koptekst 3 weer kan gebruiken als titel van een sub-paragraaf etc.

Afbeelding

Voeg hiermee een afbeelding toe aan je pagina of bericht.

Galerij

Met Galerij kun je meerdere afbeeldingen uploaden of selecteren in je mediatheek. Deze afbeeldingen worden dan in een galerij weergegeven op de website.

Lijst

Creëer hiermee een lijst met opsommingstekens of een numerieke lijst.

Citeren

Geef je geciteerde tekst een visuele weergave op je website.

Audio

Upload of selecteer je audiobestand en Gutenberg maakt hier automatisch een speler voor aan. Je kan ook een link opgeven van je audiobestand.

Omslagafbeelding

Voor als je een afbeelding of video in de header van je pagina of bericht wilt weergeven met daarbij een tekst.

Bestand

Upload je bestand. Bezoekers krijgen vervolgens een link te zien om het bestand te downloaden.

Video

Upload of selecteer je videobestand en Gutenberg maakt hier automatisch een speler voor aan. Je kan ook een link opgeven van je videobestand. Je kan hier geen YouTube-URL opgeven. Hier is een apart YouTube-blok voor. Deze is terug te vinden onder de categorie ‘Insluitingen’.

Wat vind jij van dit antwoord?

Voor vragen kun je met ons , mailen of bellen (050 211 0100)

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.