Als je de AWStats statistieken van je Umbraco 7 website wilt inzien, dan is er een aanpassing nodig in het web.config-bestand van dit ASP.NET CMS. Dit artikel laat je zien welke aanpassingen er nodig zijn om jouw websitestatistieken weer te geven.

Umbraco vangt standaard alle HTTP-verzoeken op niet ingestelde mappen en bestanden af. En hierom is dan een web.config wijziging nodig om de URL /stats/ te kunnen opvragen.

Via FTP download je dit web.config bestand, en op jouw computer open je het met bijvoorbeeld Notepad/Kladblok. Ga dan opzoek naar de key umbracoReservedPaths:

<add key="umbracoReservedPaths" value="~/umbraco,~/install/" />

Hieraan voeg je ,~/stats/ toe, zodat de regel er als volgt uitziet:

<add key="umbracoReservedPaths" value="~/umbraco,~/install/,~/stats/" />

Sla deze wijziging op en upload het web.config-bestand naar jouw Umbraco-website. Je kunt nu https://example.org/stats bezoeken (vervang example.org door jouw domeinnaam).