Verhuizen is altijd een heel gedoe. Wil je ook liever zonder zorgen overstappen? Wij helpen je daarbij. Onze klantenservice staat voor je klaar als je hulp nodig hebt. Wij leggen je alvast uit hoe je in 5 stappen alles kunt regelen om je website te verhuizen. Zo weet je van tevoren precies hoe dat werkt.

Link naar deze kopWebsite verhuizen in 5 stappen

Link naar deze kopStap 1. Opzeggen bij je oude provider

Voordat je kunt verhuizen moet je het contract voor jouw domein bij je oude provider opzeggen. Het is handig om daarbij te vermelden dat je wilt verhuizen. Je oude provider kan het domein dan voor verhuizing vrijgeven. Je krijgt het wachtwoord van jouw domein, waarmee je de verhuizing kunt bevestigen. Bij sommige domeinextensies heb je geen wachtwoord nodig.

Link naar deze kopStap 2. Maak back-up van website en e-mailadressen

Je kunt het beste alvast een kopie downloaden van je website. Heb je een database? Maak dan een kopie of exporteer de gegevens, zodat je die ook kunt meenemen. Deze back-up kopieer je later naar onze servers (stap 4). Het is handig om een overzicht te maken van de e-mailadressen bij je domein. Die kun je ten slotte zelf gemakkelijk online instellen (stap 5).

Link naar deze kopStap 3. Bestel een webhostingpakket voor jouw domein

Waarvoor wil je jouw domein gebruiken? Je kunt het domein registeren of doorsturen naar een andere site. Heb je een eigen website? Dan kies je voor webhosting. Er zijn pakketten voor kleine, middelgrote en grote websites. Weet je niet zeker welk pakket het beste bij jou past? Onze klantenservice adviseert je graag.

Link naar deze kopStap 4. Kopieer website

Wij sturen je een e-mail met de gegevens die je nodig hebt om jouw website naar onze servers te kopiëren. Wij leggen je ook uit hoe je gegevens van je oude database kunt meenemen. Wil je zeker weten of dat lukt? Vraag dan onze klantenservice om advies.

Link naar deze kopStap 5. Regel je instellingen gemakkelijk online

Je regelt alles gemakkelijk online zodra je domein is verhuisd. In het online klantportaal MyVevida kun je de instellingen van je pakket wijzigen, e-mailadressen maken en wachtwoorden wijzigen. Wij sturen je een e-mail met alle gegevens die je nodig hebt om jouw domein te gebruiken.

Link naar deze kopMeer weten?

Heb je een vraag over verhuizen of wil je hulp bij het verhuizen van je website? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag.

Wat vind jij van dit antwoord?

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.