FAQ Website & domein

ASP

Je kunt bij Vevida standaard gebruikmaken van Active Server Pages (ASP) op onze Windows hostingpakketten. Deze toepassing maakt gebruik van bijvoorbeeld VBScript voor het uitvoeren van allerlei functies. Zo kun je gegevens opvragen uit of opslaan in een database. Of je gebruikt ASP voor het toepassen van een standaard, of dynamische, lay-out.

ASP connectiestring naar MySQL

Dit artikel legt je uit hoe je verbinding maakt met een MySQL-database vanuit ASP. In ASP kun je een connectiestring maken om jouw MySQL-database benaderen. In dit artikel vind je een eenvoudig voorbeeld om vanuit ASP een verbinding te leggen met MySQL, desgewenst mét SSL.

ASP.NET

Op het Windows Server hostingplatform biedt Vevida standaard ondersteuning aan voor ASP.NET en ASP.NET Core. Voor oude legacy webapplicaties is ASP.NET 3.5 SP1 nog beschikbaar, maar bijwerken naar .NET-Framework 4.8 of hoger is aanbevolen. In dit artikel geven we je meer informatie over ASP.NET bij Vevida.

ASP.NET applicatiefolder instellen

De map www van je website is standaard een applicatiefolder, hiervoor hoef je niets te doen. Een tweede, extra, applicatie en -folder kun je in MyVevida aanmaken, via het onderdeel Websites > Applicaties. Hiermee werkt een ASP.NET-webapplicatie in een onderliggende map van je website.

ASP.NET: ViewState versleuteling

Voor beveiliging en/of privacy kan het belangrijk zijn dat jij jouw ASP.NET ViewState versleutelt. In een notendop is de ASP.NET view state een techniek om wijzigingen in de staat van WebForms bij te houden voor postbacks. Je kunt je voorstellen dat hier belangrijke bezoekersinformatie in opgeslagen kan zitten. Dat moet dus versleuteld en beveiligd worden.

Artikel met videoBack-up website maken en terugzetten

Ben jij meer een lezer? Lees dan dit artikel.

Een back-up van je website maken is lang niet zo ingewikkeld als je vooraf verwacht. Je moet gewoon even weten welke handelingen je moet verrichten. Daarom leggen wij het je in dit helpartikel graag even uit, want het zelf geregeld maken van back-ups is absoluut geen overbodige luxe. Sterker nog: wij raden het juist aan.

Back-ups

Bij Vevida maken we dagelijks back-ups van je e-mail, bestanden en database. Voor al onze hostingpakketten geldt dat je zo’n back-up zelf kunt terugzetten. In dit helpartikel leggen wij je uit welke stappen je moet doorlopen.

Bescherm je merk of naam: Trademark Clearinghouse

Het Trademark Clearinghouse (TMCH) is dé wereldwijde databank waar populaire merknamen worden gevalideerd en geregistreerd. Het registreren van jouw merkrecht bij het TMCH is de eerste stap om online jouw merk of naam te beschermen. Het is bovendien een voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de Sunriseperiode van een nieuwe extensie.

Beschikbare ASP-componenten bij Vevida

Voor classic ASP is een heel scala aan componenten beschikbaar. Een component biedt een bepaalde functionaliteit, bijvoorbeeld het versturen van e-mail met ASP, of het on-the-fly afbeeldingen schalen. In dit artikel lees je welke ASP-componenten wij bij Vevida standaard beschikbaar hebben in onze hostingpakketten.

Bestandsnamen met &-teken of andere speciale tekens

Standaard kun je geen bestandsnamen gebruiken met het ampersand teken (&) erin verwerkt, zoals karel&pietje.html. Dit geeft een lelijke server-foutmelding. De reden hiervoor is een serverinstelling ten behoeve van de beveiliging van jouw website. Ook tekens als <, >, :, *, %, en ? zijn niet toegestaan. Wat kun je hieraan doen?

Custom error pagina

Het is bij Vevida mogelijk om je eigen error pagina’s te maken, zoals bijvoorbeeld voor de 404 ‘file not found’-foutmelding. Je maakt een 404.html (of .asp/.php) pagina en plaatst deze in de root van de /www-directory.

Klantenservice

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze klantenservice:

We zijn je graag van dienst.