Soms is het handig om jouw website (tijdelijk) af te schermen voor anderen. Bijvoorbeeld als je nog volop bezig bent met de ontwikkeling van jouw website. Deze voorbeeldcode zorgt ervoor dat de site alleen zichtbaar is als je die via jouw eigen IP-adres bezoekt. Anderen (en ook zoekmachines) krijgen HTTP/403 Forbidden te zien. Zodra jouw website klaar is, verwijder de .htaccess. De site is dan gewoon zichtbaar voor iedereen en wordt geïndexeerd door zoekmachines.

Tip: op www.watismijnip.nl kun je jouw IP-adres achterhalen.

Maak jouw website tijdelijk alleen zichtbaar via jouw eigen IP-adres door de onderstaande code te plakken in een .htaccess-configuratiebestand:

RewriteEngine On
# Website alleen zichtbaar via eigen IP-adres
RewriteCond ${REMOTE_ADDR} !^111\.222\.33\.44$
RewriteRule .? - [F]

Misschien wil je bezoekers liever vertellen dat je tijdelijk onderhoud pleegt aan de website. Dat kun je doen door een eigen onderhoudspagina in te stellen.