Wil je nog beter vindbaar zijn in Google? Of een subdomein z’n eigen website geven? Als je website op Windows Server IIS staat, regel je dit met een web.config XML-bestand. Hieronder vind je deze (en meer) voorbeelden, die je eenvoudig aanpast. Upload het bestand via FTP naar jouw website en het werkt meteen.

Je plaatst een .web.config XML-configuratiebestand in de map /www van jouw website. Daarmee gelden de instellingen voor de hele site. Onderliggende mappen kun je eigen instellingen geven door daarin een ander web.config-bestand te zetten.

Gebruik geen .htaccess bestanden op Windows Server IIS. De voorbeelden op onze website zijn specifiek geschreven voor Linux Apache. Web.config is native op Windows.

Onze voorbeelden bevatten soms de code redirectType=”Temporary” (tijdelijk verplaatst). Gebruik deze code tot alles getest is en alles werkt. Daarna kun je het woordje Temporary veranderen Permanent (permanent verplaatst). Deze opdracht komt namelijk in je browsercache te staan en anders kun je alleen testen in een incognito/privacy-venster.

Link naar deze kopVoorbeeldscripts: