Het grote verschil is dat een doorstuuradres geen opslagruimte heeft en de mailbox wel. De mailbox is – zeg maar – jouw brievenbus. Daarin komen dus alle e-mailtjes binnen van de e-maladressen die je daar naartoe leidt. Zo worden ook alle e-mails van het doorstuuradres – wat eigenlijk een e-mailadres is – doorgestuurd naar het doeladres.

Link naar deze kopWaarom een doorstuuradres?

Een doorstuuradres is vooral handig als je je voor de online aanschaf van een product eerst moet aanmelden door middel van een e-mailadres en je dat liever niet doet met je standaard e-mailadres. De e-mails van dat doorstuuradres komen gewoon in je bestaande mailbox terecht. Als je vervolgens geen e-mails van dat bedrijf meer wil ontvangen, verwijder je gewoon het doorstuuradres.

Het aanmaken van een doorstuuradres:

 1. Ga naar MyVevida
 2. Kies net boven de blauwe balk voor Nieuw doorstuuradres
 3. Je komt in het venster: E-mailinstellingen van nieuw adres
 4. Vul bij Mailbox de door jou gewenste naam voor @ in (bijvoorbeeld: mediamarkt@domeinnaam.nl)
 5. Vul bij Doorsturen één of meer e-mailadressen in waar de mails van het doorstuuradres naar moeten worden doorgestuurd (bijvoorbeeld je Gmail, Hotmail of werkmail)
 6. Klik op Opslaan

Link naar deze kopTip:

Je kunt een doorstuuradres ook gebruiken om in één keer een e-mail aan verschillende contacten te sturen. Bijvoorbeeld aan zakelijke partners of familieleden. Je hoeft dan slechts één adres in te vullen (familie@domeinnaam.nl) en de mail gaat naar alle aangemelde contacten.

 1. Ga naar MyVevida
 2. Kies net boven de blauwe balk voor Nieuw doorstuuradres
 3. Je komt in het venster: E-mailinstellingen van nieuw adres
 4. Vul bij Mailbox de door jou gewenste naam voor @ in (bijvoorbeeld: famillie@domeinnaam.nl)
 5. Vul bij Doorsturen de e-mailadressen in waar de mails van het doorstuuradres naar moeten worden doorgestuurd. Elk adres moet op een nieuwe regel.
 6. Klik op Opslaan

Wat vind jij van dit antwoord?

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.