De editor in WordPress ziet er anders uit. Dat klopt! Jouw WordPress installatie heeft een update gehad naar versie 5.0. Daarin zit een nieuwe visuele editor, genaamd Gutenberg. Deze heeft de klassieke editor vervangen. Gutenberg wordt automatisch meegeïnstalleerd in de laatste versie van WordPress (5.0).

Misschien dat je de naam Gutenberg al een keer hebt horen vallen op een WordCamp of tijdens de WordPress Meetups die bij ons worden gehouden. Of wellicht heb je Gutenberg als plugin geïnstalleerd, geactiveerd en geprobeerd vóór de update, maar nu kan je er niet meer omheen. Het is de nieuwe standaard en mocht je willen weten hoe Gutenberg werkt, dan kun je het artikel ‘Hoe werkt Gutenberg eigenlijk?‘ bekijken.

Link naar deze kopGutenberg uitschakelen

Mocht je nog niet helemaal kunnen wennen aan de nieuwe editor, dan kan je deze eventueel testen op de officiële WordPress website of uitschakelen. Hoe je Gutenberg uitschakelt om weer gebruik te maken van de klassieke editor lees je in ons helpartikel Hoe schakel je Gutenberg uit?.

Wil je meer weten over Gutenberg? Neem dan even een kijkje bij onze andere Gutenberg helpartikelen.

Wat vind jij van dit antwoord?

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.