Helaas gebeurt het soms dat een website wordt gehackt. Die gehackte website wordt dan door ons stopgezet (ontoegankelijk gemaakt). Maar waarom wordt een site dan uit de lucht gehaald? In dit artikel geven wij hierover wat extra uitleg.

Als een website wordt gehackt, gaat dit vaak gepaard met misbruik: onwetende bezoekers worden geconfronteerd met pop-ups, slecht functionerende websites, of er worden zelfs virussen geplaatst. Ook wordt er heel veel spam verstuurd vanaf gehackte websites.

Om dit misbruik tegen te gaan zetten wij een website stop als wij zelf, door eigen onderzoek, uitvinden dat een website is gehackt of wanneer we hierover een klacht ontvangen van een externe partij.

Wist je dat volgens sommige juristen een websitebeheerder strafbaar is als een computer van een bezoeker hierdoor wordt geïnfecteerd met een virus?! Lees deze bron.

Is jouw website door ons stopgezet? Dan geeft deze een 503 Service Unavailable melding. Ook al is deze foutmelding over het algemeen lelijk te noemen, er is wel een reden voor:

Link naar deze kopBehoud je Google SEO-ranking bij stopzetting van jouw website

Bij Vevida hebben wij er specifiek voor gekozen om deze “503 Service Unavailable” melding te tonen. Namelijk: Google herkent deze melding en begrijpt dat de dienst tijdelijk onbereikbaar is. Google probeert het later weer. Je verliest jouw opgebouwde Google SEO-ranking dus niet.

Wat vind jij van dit antwoord?

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.