Wij zijn met ingang van 2019 begonnen om alle pakketten Basic Hosting om te zetten naar Veilige Hosting. Dit pakket is inclusief een SSL-certificaat op het hoofddomein. Wij zorgen ervoor dat de bezoekers van je website via HTTP worden doorgestuurd naar HTTPS. Het doorsturen naar HTTPS geldt ook voor gekoppelde domeinen. Omdat er voor die gekoppelde domeinen géén SSL-certificaat aanwezig is, krijg je een waarschuwing. Deze ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

Een mogelijke oplossing hiervoor is het toevoegen van een Multi Domein-certificaat waarin de gekoppelde domeinen zijn opgenomen.
Een andere mogelijkheid is om alleen de bezoekers van het hoofddomein door te sturen naar HTTPS. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je onderstaande regels eerst verwijderen uit het web.config-bestand, dat je kunt terugvinden in de www-map.

<rule name="HTTP to HTTPS redirect" stopProcessing="true">
    <match url="(.*)" />
    <conditions>
        <add input="{HTTPS}" pattern="off" ignoreCase="true" /> </conditions>
    <action type="Redirect" url="https://{SERVER_NAME}/{R:1}" redirectType="Permanent" />
</rule>

Hierna kun je onderstaande code opnemen in het web.config-bestand toevoegen (vervang example.com door je eigen domeinnaam).

<rule name="example.com domein naar niet-www https" patternSyntax="ECMAScript" stopProcessing="true">
        <match url="(.*)" ignoreCase="true" />
        <conditions logicalGrouping="MatchAll">
                <add input="{HTTPS}" pattern="off" />
                <add input="{HTTP_HOST}" pattern="^example\.com$" />
                <add input="{URL}" pattern="(.+)" />
        </conditions>
        <action type="Redirect" url="https://example.com/{R:1}" redirectType="Permanent" />
</rule>
<rule name="example.com https niet-www naar www https" patternSyntax="ECMAScript" stopProcessing="true">
        <match url="(.*)" ignoreCase="true" />
        <conditions logicalGrouping="MatchAll">
                <add input="{HTTPS}" pattern="on" />
                <add input="{HTTP_HOST}" pattern="^example\.com$" />
                <add input="{URL}" pattern="(.+)" />
        </conditions>
        <action type="Redirect" url="https://www.example.com/{R:1}" redirectType="Permanent" />
</rule>
<rule name="www.example.com http naar https" patternSyntax="ECMAScript" stopProcessing="true">
        <match url="(.*)" ignoreCase="true" />
        <conditions logicalGrouping="MatchAll">
                <add input="{HTTPS}" pattern="off" />
                <add input="{HTTP_HOST}" pattern="^www\.example\.com$" />
                <add input="{URL}" pattern="(.+)" />
        </conditions>
        <action type="Redirect" url="https://www.example.com/{R:1}" redirectType="Permanent" />
</rule>

De laatste mogelijkheid is om het gekoppelde domein te redirecten. Dit kun je instellen in ons klantenportaal MyVevida. Nadat je bent ingelogd in MyVevida klik je onder ‘Domein & Hosting’ op de betreffende domeinnaam en hierna op ‘Domein’. Via de link ‘Doorschakeling wijzigen’ kun je kiezen voor ‘Koppelen aan een ander domein:’ in plaats van ‘Koppelen aan domein bij Vevida:’ en geef je de gewenste URL op. Door het instellen van deze mogelijkheid blijft de naam van het gekoppelde domein onzichtbaar in je adresbalk. Deze wijzigt naar de opgegeven URL.