Je bent net begonnen met het bouwen van je eigen WordPress website en nu vraag jij je af: wat is eigenlijk het verschil tussen Pagina en Bericht in WordPress? Dat is een goeie vraag. We leggen het je graag uit.

Link naar deze kopHoe zie je verschil tussen Pagina en Bericht in WordPress?

Berichten (of blogs) zijn te vergelijken met artikelen in een krant. Ze bevatten informatie die jij op het moment van schrijven belangrijk vindt om te delen. Daarom worden berichten ook altijd in volgorde van plaatsing op je website getoond.

Het als laatste geplaatste bericht heeft de meest recente datum, is op dat moment het relevants en staat dus bovenaan de lijst. Daaronder volgen dan weer al je eerdere publicaties. Berichten (nieuwsitems) bevatten over het algemeen tijdelijke informatie, denk bijvoorbeeld aan een artikel over de features van de nieuwe versie van WordPress. Deze zijn achterhaald zodra er een nieuwe update is uitgebracht.

Link naar deze kopBerichten kun je indelen in categorieën

Bovendien kun je Berichten in categorieën indelen. Zo kun je al je blogs over WordPress plaatsen onder Blogs in de categorie WordPress. Je kunt zelf een subcategorie aanmaken (bijv. ‘SEO in WordPress’ of ‘Plugins voor WordPress’). Hetzelfde kun je ook doen met blogreviews over hotels, bijvoorbeeld ‘Hotels in Nederland’ en ‘Hotels in Peru’. En deze kun je weer onderverdelen in subcategorieën ‘goedkoop’ of ‘duur’. Werken met categorieën vergemakkelijkt het zoeken.

Link naar deze kopPagina’s bevatten tijdloze info (producten en diensten)

Anders dan de inhoud van Berichten, heeft de content op Pagina’s een statisch en algemeen karakter. De informatie die je op pagina’s publiceert is veelal tijdloos. Denk bijvoorbeeld aan productpagina’s of de pagina’s ‘Over ons’ en ‘Contact’. Je pagina’s zijn terug te vinden onder een van de menu-items op je website, berichten zijn dat meestal niet.

Link naar deze kopPagina’s kun je ordenen

Pagina’s zijn – in tegenstelling tot berichten – wel te ordenen in een bepaalde hiërarchie. Zo kun je belangrijke pagina’s bijvoorbeeld bovenin een menu plaatsen. Je bent met pagina’s dus niet gebonden aan een chronologische volgorde. Ze worden namelijk niet op datum gepubliceerd.

Link naar deze kopWil jij persoonlijke support?

Ben jij op zoek naar meer support bij je WordPress website? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over WordPress Hosting. Bij dit pakket krijg je de persoonlijke ondersteuning van je eigen WordPress expert.

Wat vind jij van dit antwoord?

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.