Er is een verschil tussen je database en website. Als je een back-up maakt van je website dan sla je namelijk alleen de bestanden op die te maken hebben met de gebruikte webbouwtool, zoals WordPress, Drupal en Joomla!. Denk daarbij aan het door jou gebruikte thema en de plugins die je hebt geïnstalleerd. Daarnaast worden alle overige bestanden die je naar de website hebt ge-upload zoals bijvoorbeeld foto’s hiermee ook geback-upt.

De gegevens in je database hebben betrekking op de content. Hier gaat het bijvoorbeeld om teksten en instellingen die voor anderen op je website zichtbaar zijn. (Let op: verwar dit niet met het mapje database dat je ook ziet staan in de FTP-map.)

Maak geregeld back-ups

Het is raadzaam om geregeld back-ups te maken van zowel de database als je website (het mapje www in FTP). Vooral nadat je veel veranderingen op je site hebt doorgevoerd. Voor het maken van een back-up van je website heb je een FTP-programma zoals FileZilla nodig. Lees hoe je met een FTP-programma FileZilla installeert. Lees in deze FAQ hoe je een back-up maakt van je website.

Voor het maken van een back-up van de Database gebruik je onze phpdamin. Ga hiervoor naar https://mysql.vevida.com/. In dit artikel vertellen we je hoe je een back-up maakt van je Database.