Je kunt Umbraco 8 eenvoudig lokaal installeren en configureren met Visual Studio Code en IIS Express. Daarna publiceer je met Web Deploy de webapplicatie. In dit artikel laten we je deel I zien, de installatie en configuratie. Informatie over Web Deploy vind je in het artikel Web Deploy.

Link naar deze kopBenodigdheden

Om Umbraco 8 te installeren met Visual Studio Code heb je nodig:

Link naar deze kopStappenplan installeren Umbraco 8

1. pak het gedownloade .zip-bestand uit
  2. open de gehele map in VS Code (klik met de rechter muisknop en kies in het contextmenu voor de optie “Open with Code”)
  3. start de Umbraco-website in VS Code’s IIS Express: CTRL + F5
  4. doorloop de installatiestappen zoals hieronder beschreven

Link naar deze kopUmbraco installatiestappen

Zodra je CTRL + F5 hebt gedrukt in VS Code opent een nieuw browsertab of -venster waarin de Umbraco installatie wordt gestart. In een paar stappen ben je hier door.

1. Het eerste venster, Install Umbraco 8, vraagt je naar je naam, e-mailadres en een nieuw wachtwoord. Zorg ervoor dat dit wachtwoord sterk is, het is namelijk het wachtwoord van je Umbraco-gebruiker die je hier aanmaakt. Het is optioneel om je aan te melden voor het Umbraco nieuws. Klik Customize.

2. In de tweede stap Configure an ASP.Net Machine Key klik je Continue. De Umbraco-installatie zorgt dan voor een veilige .NET machineKey.
  3. Je vindt meer informatie over wat de machineKey doet in ons FAQ-artikel ASP.NET: ViewState versleuteling.

4. De stap Configure your database vraagt je om je databasegegevens. Kies eerst voor het Database type Microsoft SQL Server. Vul daarna de overige gegevens in en klik Continue.

5. Het installeren van een starter website is optioneel. Wij hebben dit in het voorbeeld wel gedaan, je krijgt dan een bestaand template.

6. De installatie is bezig:

en dit zie je ook terug in VS Code:

7. Zodra de installatie afgerond is redirect de browser je naar de Umbraco beheerdersomgeving. Hier kun je eventueel een tour volgen als je nog niet bekend bent met dit CMS:

En hier stopt deze Umbraco 8 installatiehandleiding. Je kunt nu je website lokaal in IIS Express voorzien van een lay-out en vullen met informatie, afbeeldingen en andere content. Hierna publiceer je de hele site eenvoudig met Web Deploy naar je webomgeving.