Bezoekers kunnen je website bereiken via de naam van je domein. Sommige domeinen gebruiken ook een subdomein om dezelfde (of juist andere) inhoud aan bezoekers te tonen. Het bekendste subdomein is “www”.

Je kunt ook zelf een ander subdomein instellen via ons klantenportaal MyVevida. Ga naar het tabblad “Website” van je domein en klik op “Hostheaders en subdomeinen instellen”. Typ de naam van je nieuwe subdomein in het veld “Naam” en klik op de knop “Toevoegen”. Het subdomein is na ongeveer 15 minuten klaar om te gebruiken.

Doorverwijzen naar een map

Subdomeinen verwijzen standaard naar je website, zoals ook de domeinnaam en het subdomein “www”. (Dat is op de webserver ingesteld met een hostheader.) Wil je het subdomein liever naar een andere map verwijzen? Dat kan met een eenvoudig script. Met ons voorbeeld kun je gemakkelijk zelf aan de slag.

Doorverwijzen naar een ander IP-adres

Wil je een subdomein liever doorverwijzen naar een ander IP-adres? Dan kun je beter een nieuw DNS-record toevoegen. Op het tabblad “Website” van je domein klik je op “DNS-zone wijzigen”. Typ de naam van je nieuwe record (subdomein) in het veld “Recordnaam” en vul het IP-adres in bij het veld “Recordwaarde”. Klik ten slotte op de knop “Toevoegen”. Het nieuwe record werkt na ongeveer 15 minuten.

Vragen?

Heb je nog vragen over het gebruiken van een subdomein? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.