Vevida biedt de mogelijkheid om de bezoekers van je website te analyseren. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke pagina’s veel worden bekeken, uit welk land de meeste bezoekers komen en wat de meest populaire browsers zijn. Wij genereren elke nacht website statistieken voor jou op basis van de logbestanden van je website.

Waar kun je de statistieken vinden?

Wij genereren in de loop van de nacht voor alle websites in ons platform statistieken op basis van het logbestand van de afgelopen dag. De output daarvan wordt netjes geordend, en geplaatst binnen jouw eigen website. Je kun deze informatie vinden door naar de zogenaamde stats-map van je website te browsen. Typ achter de naam van je website het woordje ‘stats’, bijvoorbeeld https://example.org/stats.

Hoe kun je de statistieken beschermen met een wachtwoord?

Je kun eenvoudig voorkomen dat anderen de statistische informatie kunnen inzien. Via MyVevida kun je op de map /www/stats een wachtwoord plaatsen, zodat de informatie alleen te lezen is als je dat wachtwoord kent. Zoek na het inloggen je domeinnaam op en kies voor de optie Website. Klik daarna op Beveiliging. In het venster wat opent, kun je de inhoud van je website bekijken. Selecteer vervolgens de map www en daaronder de map stats.

Selecteer de map waarop je beveiliging wilt plaatsen

Kies daarna voor Mapbeveiliging. Vink aan de je de map stats wilt beveiligen, en kies een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je toegang kan krijgen tot de map.

Vink aan dat je de map wilt beveiligen, en vul een gebruikersnaam en wachtwoord in

Daarmee is de map beveiligd en kan niemand meer de map openen zonder de juiste gegevens.Als je naar de website surft, krijg je het volgende scherm te zien:

De beveiligde map heeft nu een loginscherm

Je regelt dit eenvoudig zelf via MyVevida, of neem contact op met onze klantenservice voor hulp of meer informatie.

Wat als je geen website statistieken wilt?

Het zou natuurlijk kunnen dat je helemaal niet geïnteresseerd bent in statistische informatie over je bezoekers. In dat geval kun je deze functie eenvoudig uitzetten door via FTP de map /www/stats te verwijderen. Bedenk wel, wij kunnen deze informatie niet meer achterhalen. Als je historische gegevens hebt verwijderd, is de data weg. Het is niet mogelijk om deze gegevens opnieuw uit de logbestanden te halen. Voor meer informatie of ondersteuning kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice.

Welk statistiekenpakket gebruiken wij?

Vevida maakt voor het aanmaken van de dagelijkse statistieken gebruik van het pakket AWStats.