Je kunt (de volgorde van) standaarddocumenten voor je website zelf instellen op Linux Apache of Windows IIS met een configuratiebestand. Daarmee kun je bepalen welke bestand de indexpagina van je website (of een onderliggende map) is.

Hieronder vind je het voorbeeld voor Linux Apache met een .htaccess-configuratiebestand. We stellen vier bestanden in:

DirectoryIndex index.php index.html index.htm test.html

Hieronder vind je het voorbeeld voor Windows Server IIS met een XML-configuratiebestand, web.config. Ook in dit voorbeeld stellen we 4 bestanden in:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
  <system.webServer>
    <defaultDocument>
      <files>
        <clear />
          <add value="index.php" />
          <add value="index.html" />
          <add value="index.htm" />
        <add value="default.aspx" />
      </files>
    </defaultDocument>
  </system.webServer>
</configuration>
  • Kopieer deze code naar een nieuw bestand
  • Sla het bestand op als web.config
  • Upload het bestand web.config naar de map www van je website