Nu je via SSL een beveiligde verbinding kunt maken naar jouw database, wil je ook vast de WordPress verbinding naar MySQL met SSL beveiligen. Dat kan eenvoudig met de plugin Secure DB Connection.

Nadat je deze plugin hebt geïnstalleerd hoef je alleen maar de volgende regel aan jouw wp-config.php toe te voegen:

define( 'MYSQL_CLIENT_FLAGS', MYSQLI_CLIENT_SSL );

De plugin doet nu automatisch zijn werk.

Als je hierover vragen hebt, of het niet helemaal wil lukken, onze WordPress experts staan voor je klaar!

Zie ook onze andere artikelen in deze reeks:

Gebruik deze informatie en voorbeelden om met MySQL te verbinden over een beveiligde SSL-verbinding.