Nu je via SSL een beveiligde verbinding kunt maken naar jouw database, wil je ook vast de WordPress verbinding naar MySQL met SSL beveiligen. Dat kan eenvoudig met een kleine wp-config.php toevoeging.

Voeg de volgende regel aan jouw wp-config.php:

define( 'MYSQL_CLIENT_FLAGS', MYSQLI_CLIENT_SSL );

Hiermee maakt WordPress een SSL-beveiligde verbinding met jouw MariaDB-database (MySQL).

Als je hierover vragen hebt, of het niet helemaal wil lukken, onze WordPress experts staan voor je klaar!

MySQL-databasetoegang vanuit andere scripttalen

Zie ook onze andere artikelen in deze reeks:

Je kunt deze informatie en voorbeelden gebruiken om met MySQL te verbinden over een beveiligde SSL-verbinding.