Je kunt bij Vevida nog gebruik maken van een SQL Server Compact of SqlCe-database als back-end voor jouw website. Dit was voorheen het standaard databaseformaat in het ontwikkelprogramma WebMatrix van Microsoft. Inmiddels is de ondersteuning voor Webmatrix gestopt. Microsoft adviseert nu Visual Studio Code voor moderne web-applicaties en websites.

Alternatieven voor SQL Server Compact

Goede alternatieven zijn Microsoft SQL Server en MySQL.

Microsoft SQL Server

Voor moderne .NET gebaseerde websites is het beste alternatief SQL Server. Vevida biedt deze zeer moderne database van Microsoft aan tegen een scherpe prijs. SQL Server wordt ondersteund door Microsoft, is geïntegreerd met andere technieken voor data-toegang, zoals het Entity Framework, en wordt volledig ondersteund door Visual Studio.

Uiteraard is de database management tool SQL Server Management Studio te gebruiken bij Vevida. Vevida gebruikt uitsluitend de nieuwste versie van SQL Server. Verder zorgen we er natuurlijk voor dat je database altijd up-to-date en veilig is. SQL Server is de handigste en meest moderne database die je .NET website kan gebruiken.

MySQL (MariaDB)

Ieder hostingpakket bevat standaard de optie voor 1 MySQL-database. Activeer deze via myVevida om hiermee aan de slag te gaan. Op onze MySQL hulp pagina’s vind je veel meer informatie over het gebruik van MySQL vanuit ASP of ASP.NET.

Driver en connectiestring

De driver die gebruikt wordt om een verbinding te maken met een SqlCe-database is Microsoft.SQLSERVER.CE.OLEDB.4.0. Je maakt hiermee verbinding met jouw database met de volgende connectiestring (op één regel):

Provider=Microsoft.SQLSERVER.CE.OLEDB.4.0;
  Data Source=D:\www\example.com\database\SqlCe_file.sdf;