Als je POP3 wilt gebruiken om jouw e-mail bij Vevida te ontvangen, ook al adviseren wij IMAP, dan vind je in dit artikel de instellingen. Gebruik je POP3, stel het dan in ieder geval veilig in en gebruik SSL. Dat is een randvoorwaarde in dit artikel.

Deze e-mailinstellingen zijn getest met de Outlook-versie van Microsoft Office 2019. Engelse versie. Als je beschikt over een andere versie of taal, dan kunnen sommige schermafbeeldingen er anders uitzien.

Link naar deze kopVevida POP3-serverinstellingen

Let op: het gebruik van POP3 wordt afgeraden, gebruik altijd IMAP. Het gebruik van een niet-beveiligde verbinding is niet mogelijk. Gebruik IMAP met StartTLS: e-mail instellen in Outlook 2016/2019, e-mail instellen in Thunderbird, of in Windows Mail-app

De serverinstellingen voor POP3 en SMTP zijn:

• inkomende POP3-server: pop.vevida.com
  • poort: 995
  • beveiligingstype (This server requires an encrypted connection): SSL/TLS
  • uitgaande SMTP-server: smtp.vevida.com
  • poort: 25 of 587
  • beveiligingstype: StartTLS
  • verificatie vereist: Ja
  • Beveiligd wachtwoordverificatie (SPA) (Require logon using Secure Password Authenticaton (SPA)) : Nee

Link naar deze kopStappenplan

Start je Office Outlook 2019 voor het eerst, dan verschijnt het Welcome to Outlook venster. Hier vul je je e-mailadres en, klik je op het kleine pijltje bij Advanced options en vink je aan dat je het account handmatig wilt instellen (Let me set up my account manually):

Selecteer hierna POP

Vul de gevraagde gegevens in. Let hierbij extra op de poort bij de inkomende e-mail (995) en het vinkje voor This server requires an encrypted connection. Kies voor SMTP poort 25 of 587 en StartTLS.

Vul het wachtwoord van het e-mailaccount in

Hierna is het account ingesteld.

Let op: het gebruik van POP3 wordt afgeraden, gebruik altijd IMAP. Het gebruik van een niet-beveiligde verbinding is niet mogelijk. Gebruik IMAP met StartTLS: e-mail instellen in Outlook 2016/2019, e-mail instellen in Thunderbird, of in Windows Mail-app