FAQ PHP

MySQL-databasetoegang met PHP en PDO

Dit artikel legt uit hoe je een verbinding maakt met MySQL vanuit PHP en PHP Data Objects (PDO). Met PHP 7.1 en hoger kun je over een SSL-beveiligde verbinding jouw MySQL-database benaderen. Hier een eenvoudig voorbeeld.

PHP bij Vevida

Je wilt graag gebruik maken van PHP op jouw website? Uiteraard kun je bij Vevida standaard gebruik maken van PHP. PHP staat voor PHP: Hypertext Preprocessor en is de meest gebruikte scripttaal voor het web. Het doel van PHP is om webdevelopers snel dynamisch gegenereerde pagina’s te laten schrijven.

PHP foutmeldingen tonen

Het weergeven en/of opslaan van PHP foutmeldingen is handig voor het debuggen van je website en problemen. Je kunt PHP foutmeldingen bekijken die veroorzaakt worden door fouten in de PHP code. Standaard staat dit weergeven ervan uitgeschakeld, met een simpele wijziging kun je PHP foutmeldingen tonen op je website.

PHP max_input_time verhogen

Soms is het nodig om zelf de PHP max_input_time-waarde te verhogen. Bijvoorbeeld het Divi WordPress thema wil dit graag. Je kunt eenvoudig een andere waarde instellen, in dit artikel leggen we je dit uit.

PHP migreren naar nieuwere versies

Ook voor PHP geldt dat code die niet onderhouden wordt, gevoelig is voor fouten en veiligheidsproblemen. Daarom ondersteunen wij altijd de laatste versie van PHP, en wordt de ondersteuning voor oudere versies verwijderd. Zorg er dus voor dat jouw website up-to-date is. In dit artikel helpen we je op weg.

Welke PHP-versie moet ik gebruiken?

Als jouw website gebruik maakt van PHP, zoals bijv. een WordPress website, dan is het van groot belang om deze altijd bij te werken naar de meest recente PHP-versie (zie infographic). Dit zorgt voor een betere prestatie en voorkomt dat je website straks niet meer werkt.

Klantenservice

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze klantenservice:

We zijn je graag van dienst.